Prokeš (Patrioti): Chránit svůj majetek a rodinu?

17.01.2015 17:20

V meziročním srovnání je celkový počet vloupání vyšší, bylo vykradeno o 25 % více rodinných domů.

Prokeš (Patrioti): Chránit svůj majetek a rodinu?
Foto: Archiv Leoše Prokeše
Popisek: Leoš Prokeš

Jedna věc je, že Vám někdo vykrade dům, když jste na dovolené. Ale co když jste doma s dětmi. Koukáte na TV a z ničeho nic se objeví ve dveřích zloděj s nožem, nebo s pálkou v ruce? Podle českých zákonu popadněte telefon a volejte linku 158, pokud máte zbraň ukažte ji zloději, ale nestřílejte dokud nedojde k napadení rodiny, dětí nebo Vás.

V některých státech USA platí zákon, který byl asi před jedním rokem přijat i v Maďarsku. Vlastník nemovitosti, má právo hájit svůj majetek střelnou zbraní proti jakémukoliv narušiteli. Když někdo vstoupí neoprávněně na Váš pozemek, zahradu, který je řádně označen, tak překonává jistou překážku a v ten okamžik dochází k porušení práva. Riziko, že může dojít k omylu ze strany pachatele, tedy že si není vědom toho, že je tzv. na cizím, si pochopitelně s sebou nese tento člověk sám.

Byl bych pro, abychom měli i my v České republice zákon o ochraně svého majetku. Dle mého názoru by bylo možné použít střelnou zbraň po prvním výstřelu do prázdna, pokud by i toto nezastrašilo zloděje – útočníka, tak by bylo možné použít střelnou zbraň přímo na útočníka. Dovoleno by bylo střílet do končetin tak, aby nedošlo k usmrcení narušitele.

V dnešní době plné zlodějů a vrahů si máme právo chránit svůj domov a svoje rodiny. Vzpomeňme si na amnestii Václava Klause, nárůst zločinu ihned stoupl o více jak 30% . Pokud by zákon o ochraně domova vyšel v platnost, věřím, že by ubylo krádeží a zločinu. Každého zločince by totiž napadla před loupeží myšlenka, zda to zrovna není ta rodina která vlastní zbraň a může ji použít. Tento nový zákon by nesloužil za účelem povolení střílet , nýbrž jako odstrašující případ pro zloděje. V několika případech vloupání došlo i k usmrcení osoby, která přistihla zloděje při činu. Důvodem je to , že by mohla osoba v budoucnosti identifikovat zloděje, který by po té nastoupil do vězení. Každý, kdo chce chránit svůj majetek a rodinu nebude přemýšlet v první řadě na tím, zda neskončí do konce života ve vězení, protože v prvním momentu chce jen ochránit své blízké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Leoš Prokeš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…