Prokop (ANO): Hnutí pro Prahu 11 si vzalo za rukojmí děti

10.11.2017 9:20

Hnutí pro Prahu 11 si vzalo za rukojmí děti - kam až dojde opoziční touha po moci? Účastníci 32. zasedání Zastupitelstva Městské části Praha 11 se tentokrát dočkali skutečně nepříjemného překvapení.

Prokop (ANO): Hnutí pro Prahu 11 si vzalo za rukojmí děti
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

A nejednalo se "jen" o skutečnost, že obstrukce ze strany opozičního Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) protáhly jednání zastupitelů do pozdních nočních hodin. Takové chování je totiž v případě HPP11 koloritem, který si jeho členové nedokážou odepřít (co na tom, že musí většina zastupitelů brzy ráno vstávat do práce?)

Skutečný šok ovšem vyvolalo hlasování zastupitelů z řad HPP11 ohledně zdánlivě nepodstatné smlouvy na prodej nemovitosti v ulici Dunovského. Proč? Částka, kterou by za prodej městská část obdržela, už zdaleka tak nepodstatná není - jedná se o 31, 7 mil. Kč! Tyto finanční prostředky by výrazně pomohly realizaci nákladné dostavby Starochodovské školy a vyřešení jednoho z nejpalčivějších místních témat. Historická budova ZŠ Chodov (Květnového vítězství 57 - více ZDE) by se tak po letech konečně dočkala zasloužených oprav, které jsou odhadovány na závratných 110 mil. Kč.

To by si však HPP11 nesmělo vzít za rukojmí děti. Pro schválení smlouvy, která by škole přinesla kýženou finanční injekci, se totiž zástupci hnutí rozhodli na pokyn svého "vůdce" - Ing. Ladislava Kose - nehlasovat. Jen díky zdravému rozumu ostatních zastupitelů se tak podařilo smlouvu o prodeji nemovitosti schválit a dostavbu Starochodovské školy posunout o krok blíž k tolik potřebnému cíli. Musím se nicméně ptát: kam až jsou zastupitelé HPP11 ochotni v honbě za mocí zajít a koho pro své politické zájmy zneužijí příště? Seniory?

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.