Ropková (ČSSD): Nedalo se dělat nic jiného, než grantový program pro rodinnou politiku rozšířit

12.08.2015 10:11

Pro rok 2016 bude rozšířen grantový program Hl. m. Prahy pro rodinnou politiku o oblast dobrovolnických aktivit. Důvodem je snaha zefektivnit pomoc organizacím, které pracují na bázi dobrovolnosti. Návrh Radě hl. m. Prahy předložila radní pro sociální oblast a školství Irena Ropková.

Ropková (ČSSD): Nedalo se dělat nic jiného, než grantový program pro rodinnou politiku rozšířit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

V současnosti roste ze strany orgánů sociálně právní ochrany dětí poptávka po službách, které řeší rozvodovou a porozvodovou tématiku v rodinách, jež jsou narušeny neshodami mezi rodiči či mezi rodiči a jejich nezletilými dětmi. Tyto služby nedosáhnou na finanční podporu ze zdrojů určených pro sociální služby nebo z prostředků MPSV, jelikož nesplňují všechny zákonné podmínky. Takovéto aktivity jsou navíc často zajišťovány organizacemi, v nichž působí jen dobrovolníci.

„Aby Praha zajistila poskytování kvalitních prorodinných služeb, jako jsou asistované styky či terapeutická činnost v rodinách, nedalo se dělat nic jiného, než grantový program rozšířit,“ uvedla po jednání rady Ropková.

Dobrovolnické organizace dosud žádaly o granty z oblasti sociálních služeb. To však bylo značně nesystémové. Uvedená změna by tak měla vést ke zkvalitnění služeb, stejně jako k rovnoměrnému pokrytí celého území Hl. m. Prahy. Zároveň bylo také pro rok 2016 navrženo navýšení objemu vyčleněných finančních prostředků na 14,4 mil. korun, aby bylo možné zajistit důstojné financování zmíněných služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice