Rozvoral: Volební právo cizinců – hanebnost od všech, kteří o tom jen uvažují!

27.05.2015 6:33

Úvaha o tom, že by v naší zemi měli volební právo cizinci ze zemí mimo EU, o což se snaží vláda, která již předložila návrh do Sněmovny, ombudsmanka Šabatová a jiní „multi-kulti“ politici je podle mého názoru neskutečná hanebnost.

Rozvoral: Volební právo cizinců – hanebnost od všech, kteří o tom jen uvažují!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Veřejná ochránkyně práv Šabatová přímo k tomu řekla: „Jsem přesvědčena o tom, že cizinci dlouhodobě usazení v určitém státu mají mít právo podílet se v něm také na politickém životě. Bohužel, část evropských států včetně České republiky jim dosud toto právo odepírá.“ K tomu je potřeba říci, že cizinci pocházející ze zemí Evropské unie, kteří mají na našem území pouze přechodný pobyt, již v komunálních volbách volit mohou, ale i tato výsada se mi zdá přitažená za vlasy. Je to proto, že již dnes žije třeba ve Francii, Británii, Belgii nebo ve Švédsku obrovské množství naturalizovaných muslimů a nejen jich, kteří náramně obohacují kulturu Evropy a ti všichni, kteří by se u nás přihlásili, byť jen k přechodnému pobytu, tady mohou volit.
Jak by to asi dopadlo se zákonnou úpravou přiznání volebního práva občanů třetích zemí? Jsem přesvědčen, že úplně stejně, jelikož jinak by to mohla „Paní dobrotivá“ brát jako diskriminaci a zcela určitě by proti tomu protestovala a snažila by se volební právo cizinců ze třetích zemí vymoci ve stejné formě stůj co stůj. Takže by stačil pouze přechodný pobyt a cesta k volebním urnám by byla pro jakéhokoli cizince volná.

Musím se proti takovýmto myšlenkám nekompromisně ohradit. Není možné s takovou hanebností souhlasit. Přeci nechceme dopadnout jako Belgičané v Bruselu, kde se už bojí na náměstí vztyčovat vánoční strom kvůli obavám z trvale žijící muslimské komunity, která se stále více radikalizuje a již by nasvícený křesťanský symbol Vánoc prý mohl urazit.

Volební právo by mělo být výsadou pouze občanů České republiky, kteří jsou zde přihlášeni k trvalému pobytu! 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…