Růžička (KDU-ČSL): Lávku pro pěší na Bobrkách čeká rekonstrukce

14.03.2021 16:50

Špatný technický stav lávky pro pěší, vedoucí přes čtyřproudovou komunikaci I/57 na Bobrkách, přiměl radnici situaci řešit. V letošním roce proto plánuje zpracovat projektovou dokumentaci opravy, a tu následně realizovat v roce následujícím.

Růžička (KDU-ČSL): Lávku pro pěší na Bobrkách čeká rekonstrukce
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

V průběhu loňského roku radnice nechala zpracovat dva průzkumy lávky – mykologický a statický. „Cílem bylo zhodnotit celkový stav dřevěné konstrukce z hlediska jejího napadení škůdci, stanovit rozsah nutných oprav a navrhnout způsob sanace, jakož i posoudit přitížení budoucím opláštěním konstrukce,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Zmíněné prohlídky, které proběhly v červnu a srpnu, potvrdily nedobrý technický stav lávky. „Na mnoha místech je napadena dřevokaznými škůdci. Nejzávažnějšími zjištěními jsou napadení hlavních lepených nosníků dřevokaznými houbami z čeledi chorošovitých. Stejnými škůdci jsou však na mnoha místech napadena i zábradlí a také mostovka lávky. Na jednotlivých prvcích byly nalezeny četné plodnice dřevokazných hub,“ popsal výsledek zpracovatel mykologického průzkumu Radim Kaluža, který současně navrhl řešení v podobě rekonstrukce lávky.

Radnice si vloni nechala nacenit rekonstrukci a variantně také případnou stavbu nové lávky včetně likvidace té stávající. „Odhadovaná cena stavby se pohybuje kolem třiceti milionů korun. Rekonstrukce, pro niž jsme se nakonec rozhodli, by měla vyjít na zhruba pět milionů korun,“ doplnil starosta Růžička s tím, že pro letošní rok zastupitelé vyčlenili 400 tisíc korun na zpracování projektové dokumentace. K samotné rekonstrukci by mělo dojít o rok později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii