Rychtecký (ČSSD): Zlepšené zázemí skateparku by mohlo přitáhnout mladé ke sportu

30.08.2015 18:18

Před kolaudací je dostavba zázemí pardubického skateparku. Přidala sportovišti na atraktivitě i komfortu nejen pro sportovce, ale také pro diváky a personál. Díky specializované prodejně, ale i plánované dostavbě haly a obměně překážek, by se měla zlepšit také ekonomika provozu areálu, který ročně navštíví na 5000 vyznavačů freestyle sportů.

Rychtecký (ČSSD): Zlepšené zázemí skateparku by mohlo přitáhnout mladé ke sportu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

„Dostavba zázemí přišla zhruba na sedm milionů korun. Díky ní mohla být změněna dispozice celého zázemí skateparku. Přibyly tu šatny a sprchy pro sportovce, sociální zařízení pro diváky a podobně,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Nová přístavba navazuje na původní zázemí skateaparku, otevřeného v polovině roku 2007, jako areál s největší zastřešenou plochou pro freestyle. „To bohužel už neplatí, za dobu provozu pardubického sportoviště areálů pro freestyle sporty v ČR značně přibylo. Přibylo i velkých areálů, které mají halu a u ní podobně velkou zastřešenou plochu jako má pardubický areál. Velikost pardubického sportoviště dnes spočívá především v jeho aktivitách,“ řekl správce skateparku František Solař. Ty jsou zaměřeny převážně na děti a mládež, z jejíhož popudu také v Pardubicích skatepark před osmi lety vznikl. „Ročně se u nás koná deset až 15 akcí. Podle nastavené strategie pořádáme nejvíce akcí pro děti a mládež - závody, víkendové a prázdninové kempy. Tento jedinečný koncept a kvalita akcí pro mládež nemá v České republice konkurenci,“ dodal.

Skatepark navštíví ročně několik tisíc mladých sportovců

„Za každou investici do rozvoje sportovišť jsem rád. Skatepark, který je otevřený a dostupný téměř po celý rok, ročně navštíví několik tisíc sportovců zejména z řad mladých. Přeji si, aby zlepšené zázemí přitáhlo další mladé lidi ke sportu,“ řekl náměstek primátora pro sport Jakub Rychtecký.

Areál nedaleko vlakového nádraží postavilo na ploše téměř 1600 metrů čtverečných město v roce 2007. Vybudování skateparku přišlo na 20,85 milionu korun, z toho čtyřmi miliony na stavbu přispěl stát. Na své si tu přijdou nejen jezdci na skateboardech, ale také In line, koloběžek či kol BMX. Při prestižních akcích, jakými bylo například mistrovství Evropy ve scooteringu, ale i pravidelná mistrovství ČR v In line a Scooter se mohou mladí pardubičtí freestylisté inspirovat zkušenějšími kolegy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice