Sehnalová (ČSSD): Ach jo anebo apríl v červenci

12.07.2016 10:13

Dostala jsem před pár dny email, ve kterém mi jedna má známá přeposlala další ze zaručených zpráv o EU, kterými hýří internet. Nadpis vypadal přímo hrozivě: "Evropská unie rozhodla o nás bez nás! Neuvěřitelné! Čeká češtinu revoluce? EU chce zrušit písmeno Ř! Prý kvůli zjednodušení..."

Sehnalová (ČSSD): Ach jo anebo apríl v červenci
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Má známá k mi k tomu jen dopsala, že se nediví, že je čím dál větší nechuť k EU. Nechala jsem prověřit zdroj této vskutku neuvěřitelné zprávy. Je jím jeden recesistický server, kde najdeme i další „zprávy“ typu: „Tibetskou vlajku v Riu ponese Miroslav Kalousek, potvrdil ho Dalajlama“ nebo že v červnu vyprší evropské kvóty na jméno Kuba a Honza nebo že se porouchaly boží mlýny, ale politici nechtějí dát peníze na jejich opravu… a podobné nesmysly a la apríl nebo Radio Jerevan.

Což o to, vtipné jsou, spíš mě děsí, že jsou jim lidé ochotni věřit. Mohu nad tím kroutit hlavou, na druhou stranu to docela vypovídá i o obrazu Evropské unie samotné. Lidé totiž věří, že i to je možné… Všechny evropské instituce po Brexitu řeší, jak s lidmi lépe komunikovat. Různých nesmyslů, co všechno chystá Evropská komise, koluje po internetu mraky a šíří se jako lavina. Opakovaně jsem upozorňovala zastoupení Evropské komise v České republice, že by jim měla věnovat větší pozornost a uvádět je na pravou míru. Pokud si myslí, že má důležitější věci na práci, tak s tím sice mohu souhlasit, ale Brexit ukázal, že je, bohužel, nejde ignorovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…