Sehnalová (ČSSD): Arcibiskupská cyklostezka je nesmírně důležitý projekt pro celý region

07.02.2015 11:27

Olomouc s Kroměříží propojí Arcibiskupská cyklostezka

Sehnalová (ČSSD): Arcibiskupská cyklostezka je nesmírně důležitý projekt pro celý region
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Starostové mikroregionu Střední Haná se dnes sešli v Kojetíně, aby se poradili o dalším postupu v budování cyklostezky s pracovním názvem "Arcibiskupská". Na schůzce byly představeny odborné studie a možnosti konkrétních tras, které by měly propojit Olomouc s Tovačovem, Kojetínem a Kroměříží. Europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D) seznámila starosty se svými zkušenostmi ze stavby cyklostezky vedoucí z Kroměříže na jih podél řeky Moravy, kterou řešila ze své předchozí pozice místostarostky města Kroměříže.

"Vybudování cyklostezek je znát na rozvoji cestovního ruchu a zvýšení návštěvnosti Kroměříže. Z jihu se k nám již turisté dostanou, pro rekreační cyklisty ale stále neexistuje trasa podél Moravy na sever - spojení Kroměříže s Bezměrovem a Kojetínem," uvedla Olga Sehnalová, která je sama zdatnou cyklistkou. Rozvoji cyklostezek se věnuje i na půdě Evropského parlamentu ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch.

"Z hlediska cestovního ruchu je Arcibiskupská cyklostezka nesmírně důležitý projekt pro celý region. Řeka Morava se nabízí jako přirozená spojnice měst regionu. Budování cyklostezek podporuji a jsem ráda, že se pro něj podařilo nadchnout i starosty. Těším se na budoucí spolupráci s nimi," doplnila europoslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.