Sehnalová (ČSSD): Dovolená z internetu už nebude rizikem

13.03.2014 7:38

Lidé, kteří nakupují nejrůznější cestovní služby na internetu, nejsou dosud dostatečně chráněni. Při nákupu více než dvou služeb u jednoho dodavatele (např. kombinace letenky a ubytování), se na ně nevztahují stejná práva, jako na rekreanty, kteří si objednali klasický zájezd z katalogu. Evropský parlament proto dnes odhlasoval modernizovanou podobu pravidel pro tzv. souborné cestovní služby, která má situaci řešit.

Sehnalová (ČSSD): Dovolená z internetu už nebude rizikem
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

„Stávající směrnice pochází z roku 1990, kdy byla struktura odvětví cestovního ruchu mnohem jednodušší. Lidé se dnes aktivně podílejí na výběru své dovolené podle vlastních požadavků a místo toho, aby si vybrali hotový balíček z katalogu, si spíše sami zkombinují jednotlivé cestovní služby, a to zejména prostřednictvím internetu,“ vysvětluje europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D), členka Výboru pro dopravu a cestovní ruch. Podle odhadů Evropské komise si takto svoji dovolenou vybírá 120 milionů spotřebitelů v Evropě.

„Každý spotřebitel musí mít zajištěno, právo na vrácení peněz, na zajištění návratu do vlasti a právo na odškodnění v případě, že poskytovatel služby, ať již je to dopravce, cestovní kancelář, nebo jakýkoli další prodejce, během jeho dovolené zkrachuje. O těchto možnostech by navíc měli být lidé informováni už v momentě, kdy si služby kupují,“ říká poslankyně Sehnalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce