Sehnalová: V EU žije přibližně 80 milionů osob s postižením, kteří mají právo na plnohodnotné zapojení do společnosti

27.12.2016 11:00

Olga Sehnalová byla zvolena předsedkyní parlamentní meziskupiny pro práva osob s postižením.

Sehnalová: V EU žije přibližně 80 milionů osob s postižením, kteří mají právo na plnohodnotné zapojení do společnosti
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Je to také jedna z nejstarších meziskupin Evropského parlamentu. Od roku 1980, kdy byla založena, byli její členové nápomocni při přijímání právních předpisů s ohledem na potřeby osob s postižením v oblastech, jako je například doprava, přístupnost zboží i služeb, zaměstnanost nebo zákaz diskriminace. Meziskupina také úzce spolupracuje s Evropským fórem zdravotně postižených (European Disability Forum), které zastřešuje evropské organizace osob s postižením a přispívá k zapojení osob s postižením do rozhodovacích procesů, které se jich týkají.

"V Evropské unii žije přibližně 80 milionů osob s postižením, kteří mají právo na plnohodnotné zapojení do společnosti. Práci v meziskupině proto vnímám jako možnost otevírat témata, která jsou pro lidi s postižením důležitá. Zásadní jsou při nich právě i kontakty s různými organizacemi a odborné konzultace při přípravě legislativy. Jako příklad mohu uvést směrnici o tzv. Evropském aktu přístupnosti, který je v současnosti projednáván v různých výborech Evropského parlamentu," dodala ke svému zvolení Olga Sehnalová, která je rovněž stínovou zpravodajkou návrhu uvedené směrnice ve Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů i ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…