Senátor Veleba: Okamurovci a zemanovci – neseme kůži na trh

04.05.2016 17:10

Můj otec, obyčejný sedlák a vlastenec, mně kdysi dávno řekl – „pamatuj si, k národu patří tři věci – jazyk, kultura a půda“. Narodil jsem se na patnácti hektarech, náš rod je na půdě už tři století a chci, aby to tak zůstalo, aby tato země byla naše.

Senátor Veleba: Okamurovci a zemanovci – neseme kůži na trh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Pokud má někdo s takovým postojem problém a nazve mně xenofobem, či populistou, tak jím rád budu, protože nemohu jinak. Zdá se mně, že po explozi nelegálních migrantů, kteří byli dokonce vítáni, přichází nyní druhá fáze. Klidnější a plíživá, o to však nebezpečnější. Přichází fáze příprav opatření, s jejichž využitím mají být potrestáni ti, kteří budou zlobit. U nás připravuje ministr Pelikán, bratr konvertovaného muslima, novelu zákona, který by umožnil poslat do vězení nás, kteří budeme „hanobit“ rasu a třídu s tím, že hanobit hlavu státu dovoleno, netrestáno a tím svým způsobem žádoucí. U nás v Praze vyvíjí nenápadně činnost Islámská nadace s cílem proniknout do škol.

Pojďme ale od nás do Evropy. Nejnovějším počinem Evropské komise, družiny nikým nevoleného panstva, žijícího v luxusu a přepychu obklopených služebnictvem, je včerejší návrh, aby stát, který odmítne vzít na své území uprchlíka, kterého jí určuje direktivně kvóta, zaplatí za tuto neposlušnost v přepočtu 6,75 milonu Kč. Máme přikázáno 1691 uprchlíků, což by bylo 11,5 miliardy Kč. Vedle toho včera komise včera doporučila přijmout bezvízový styk s Tureckem. S tím Tureckem, které zavírá novináře, likviduje svobodu tisku, bombarduje své Kurdy atd. Pojďme ale dál. V Rakousku, také včera, zabil ve Vídni exulant tyčí ženu. A mohl bych pokračovat. Naše eurokomisařka, do nebe vynášená a vychvalovaná Věra Jourová rozesílá pozvánky na semináře s páterem Halíkem, kde vykládají o evropských hodnotách a páter hanobí prezidenta Zemana – asi podle božího přikázání „miluj bližního svého“. To je realita, které je ovšem nutno se postavit a čelit jí. Já osobně takové hodnoty nechci. Mám jiné, za které bojovali naši předci a které začínají u oněch třech atributů, které jsem uvedl v úvodu a které budu bránit. Jsem permanentně mezi lidmi a jsem si jist, že je vyznává většina.

Sečteno a podtrženo, Evropa je v reálném ohrožení a její lídři nekonají, nekoná ani naše vláda. O to víc je třeba ocenit dlouhodobé postoje prezidenta republiky Miloše Zemana a nejen ocenit. Je třeba mu i pomoct, nejen pouze kritizovat. Jasně, zřetelně a srozumitelně. Je tomu už dva roky, co jsem stanul v čele strany, jejíž je pan prezident čestným předsedou. Je to strana, která má už ve svém názvu práva občanů, tedy Strana práv občanů. A mít právo na svou zemi a s ním i na svůj jazyk a kulturu, to je právo, o které se vedly celou historii lidstva války, jejichž cílem bylo obsadit a dát do svého područí jinou zemi. Je to svaté právo každého z nás a také povinnost ho bránit.

Toto všechno jsou hlavní důvody, proč jsme se Strana práv občanů (SPO) rozhodli jít do nadcházejících krajských voleb v koalici se Stranou přímé demokracie Tomia Okamury (SPD). Přišla doba, kdy je třeba přestat přemýšlet o rozdílech a naopak o tom, co nás spojuje. Přišla doba, kdy je třeba konat a to je možné jedině tehdy, když jste silní natolik, že váš hlas musí být brán.

Neuvěřitelné množství zběsilých reakcí na serveru I DNES po včerejším zveřejnění našeho záměru na tiskové konferenci svědčí o tom, že tento krok je správný a že nahání Pražské kavárně a sluníčkářům strach. Oni ale nejsou ti, u nichž bychom hledali podporu a oporu. Ti jsou jinde, mezi obyčejnými lidmi, kteří si uchovali zdravý rozum, kteří nejsou napojeni na různé nadace a spolky pracující proti skutečným zájmům naší země. Pro tyto lidi tu jsme, pro ně neseme kůži na trh a věříme, že právě oni nám pomohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…