Šimral (Piráti): V Šeberově vyroste škola se čtrnácti třídami

15.03.2021 20:41

Pražští radní dnes odsouhlasili investiční záměr na realizaci veřejné zakázky Základní škola Šeberov.

Šimral (Piráti): V Šeberově vyroste škola se čtrnácti třídami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

Výstavbou základní školy a jejího zázemí, včetně tělocvičny a venkovního hřiště, bude zajištěna dostatečná kapacita základního vzdělání v městské části Praha-Šeberov. V letošním roce budou finanční prostředky použity na administraci výběrového řízení na zhotovitele a zahájení stavebních prací. Konkrétně se jedná o částku 50 milionů korun.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„Tato výstavba nové základní školy má zajistit kapacitu pro 14 kmenových tříd. Do budoucna se však počítá i s rozšířením na možných 27. V objektu jsou navrženy i odborné učebny, zázemí pro učitele, kuchyň s jídelnou, tělocvična a venkovní hřiště. Sportovní zázemí a multifunkční hala by měly sloužit také i široké veřejnosti ze spádové oblasti, kde takováto hala chybí. Většina plánovaných investičních projektů vzniká v okrajových částech Prahy, kam se stěhují rodiny a je jich tam nedostatek. Navyšování kapacity škol považuji za jednu z priorit našeho města,“ uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Škola je navrhována v lokalitě s předpokládaným demografickým růstem obyvatelstva ve spádové oblasti. Za spádovou oblast lze považovat i přilehlou část městské části Praha-Kunratice.

Realizace stavby a finanční plnění bude probíhat v letech 2021-2023. V roce 2022 se počítá s finančními prostředky kolem 186 milionů korun a roce 2023 je předpoklad vynaložit 187 milionů korun. Obě částky budou zapracovány do návrhu rozpočtů pro roky 2022 a 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.