Skála (KSČM): Režie teroristické chátry in flagranti

25.05.2015 18:03

Judicial Watch se profiluje jako konzervativní nadace. Před pár dny vyhrála soud s Ministerstvem obrany a Státním departmentem USA. Vyrazila z nich přes 100 stránek dokumentů, držených dosud v režimu „Přísně tajné“.

Skála (KSČM):  Režie teroristické chátry in flagranti
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Obamu a Hillary usvědčují ze lhaní i o atentátu na americký konzulát v Benghází v roce 2012. Zabil konzula i několik dalších diplomatů (většinou v gáži CIA). Jasné důkazy, že šlo o akci odnože al-Kájdy, měly Bílý dům i Stadep na stole už pár hodin nato.

Mlžily ovšem a zatloukaly. Už proto, že diplomaty povraždila teroristická chátra, do jejíchž pracek se Libye propadla díky krvavé změně režimu, podpořené spojeneckými nálety (i výsadky zvláštních komand několika zemí NATO). I proto ovšem – všímá si prezident nadace Tom Fitton – že „Obamova administrativa Muslimské bratrstvo podporovala i poté, co už věděla, že mělo v Benghází prsty v teroristickém útoku spolu s al-Kájdou“. A pokud by o tom, kdo vraždil její lidi v Benghází, „nelhala a nemlžila krycí legendou, prezidentem se mohl klidně stát Mitt Romney“.

Dokumentace, již nadace z obou ministerstev vyrazila až soudním verdiktem – hojně „začerněnou“ a „tvrdě zredigovanou“ – však tahá z přítmí i ještě radioaktivnější tajemství. Právě tehdy a tam, kdy a kde skončil v krvi americký konzulát, se čile expedovaly zbraně teroristům do Sýrie. Washington to popírá dodnes. Ze lži ho usvědčuje jeho vlastní korespondence s Benghází. Přímo raporty od těch, koho tam vyslal Pentagon a jeho špionážní agentura DIA.

Ta například v hlášení z října 2012 uvádí:

„Ihned po pádu Kaddáfího režimu v říjnu 2011 a ve zmatcích, vzniklých jeho následkem, se zbraně z vojenských arzenálů bývalé Libye expedovaly z Benghází do přístavů Banyas a Bori v Sýrii. Volba na tyto syrské přístavy padla s ohledem na nevelký objem carga, jež jimi prochází. Plavidla, použitá k přepravě zbraní, byla středního výtlaku, umožňujícího převoz zhruba 10 kontejnerů.“

Další dokument vojenské špionáže DIA pak „cargo“ i specifikuje: „U zbraní, expedovaných koncem srpna 2012, šlo o odstřelovačské pušky, ruční granátomety a houfnice ráže 125 a 155 mm. Jejich množství se odhaduje následovně: 500 odstřelovačských pušek, 100 ručních granátometů s municí pro celkem 300 ran a houfnice se zhruba 400 náboji (200 ráže 125 mm a 200 ráže 155 mm).“ „Kdo ony zbraně převážel,“ už ovšem „tvrdě zredigovaná dokumentace neuvádí“.

Tím víc se hemží varováním amerických rozvědek už z roku 2012, že „Obamova politika ´změny režimu´ v Sýrii skončí fiaskem“ – jediné, čeho dosáhne, bude „expanze ´Islámského státu v Iráku a Sýrii´“. Hlášení DIA ze srpna 2012 – další expedice zbraní do Sýrie byla právě v plném chodu - říká po lopatě, že „syrskou opozici řídí řídí al-Kájda a další extremistické muslimské skupiny“ („salafisté, Muslimští bratři a jiné klíčové skupiny“). A že „narůstající sektářský ráz války bude mít těžké následky v Iráku“, včetně „vážné hrozby vzestupu ISIS“.

„Al-Kájdě v Iráku“ – upozorňuje dokument už tehdy – „to vytváří ideální podmínky pro návrat do jejích starých kapes v Mosulu a Ramádí“. A dá „jí tak téměř s jistotou i novou šanci sjednotit džihád sunnitského Iráku, Sýrie a všech ostatních sunnitů arabského světa proti těm, koho považují za nepřítele, za disidenty“. A hned nato „spolu s dalšími teroristickými organizacemi v Iráku a Sýrii vyhlásit Islámský stát, který se stane vážným nebezpečím pro sjednocení Iráku a obranu jeho území“.

„Některé z ´krajních následků´ jsou v dokumentu začerněny.“ Ten, nad nímž se cenzura slitovala, je však shrnuje jasně: „na iráckou arénu vstoupí teroristické elementy z celého arabského světa“.

Ještě radikálněji se do textů, odtajněných díky konzervativní nadaci, začetli v Levant Report. V jednom z nich – také už z roku 2012 - objevili i následující doznání: „Západ, státy Zálivu a Turecko podporují (syrskou) opozici…Rodí se možnost ustavit ve východní Sýrii deklarované či nedeklarované salafistické knížectví (principality), a právě to je to, co mocnosti podporující opozici chtějí, aby syrský režim zahnaly do izolace.“

I tento raport – glosuje ho Levant Report – je tak doličným předmětem toho, že „špionáž Spojených států vzestup Islámského státu Iráku a Levanty předvídala už od roku 2012“. A „místo aby skupinu jasně klasifikovala jako nepřítele“, s „ní počítala už tehdy jako se strategickým artiklem Spojených států“.

„Řada analytiků a novinářů roli, již při formování a výcviku ozbrojené opozice v Sýrii hrají západní špionážní služby, dokládá už dlouho.“ Avšak „klasifikovanými“ lejstry, jež z amerických ministerstev vyrazila Judicial Watch, „dávají teorii, že pro západní vlády je ISIS nástrojem změny režimu v Sýrii, za pravdu samy špionážní špičky Spojených států“.

Judicial Watch: Defense, State Department Documents Reveal Obama Administration Knew that al Qaeda Terrorists Had Planned Benghazi Attack 10 Days in Advance

Will the DIA document on Syria be reported in the mainstream U.S.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu