Sládeček (SPO): Tato země je naše. Občanů Čech, Moravy a Slezska

22.06.2016 20:56

A to je obrovský závazek. Měli bychom se totiž chovat tak, aby bylo možné předat ji našim dětem a příštím generacím v dobrém stavu. Ale chováme se skutečně jako vlastenci a zodpovědní hospodáři?

Sládeček (SPO): Tato země je naše. Občanů Čech, Moravy a Slezska
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Bohužel musím konstatovat, že nikoliv.

Již 26 let po sametovém podvodu jen nečinně přihlížíme tomu, jak nám skupina sobců, kterým jsme tenkrát ve svém nadšení dali důvěru a moc, likviduje a rozprodává naši zem. Necháváme se oblbovat a manipulovat různými médii, která buď patří mocným, nebo jsou jimi dobře (pod)placena a tedy se velmi snaží nám vysvětlit, co si máme myslet, jak se máme chovat, koho máme volit či co je pro naši republiku nejlepší. Nechodíme k volbám, nepoužíváme vlastní selský rozum, nemáme zájem cokoliv dělat, protože se prý stejně nic nedá změnit. Skutečně jsme se smířili s tím, že nejsme pány ve svém vlastním domě? Nebo jsme opravdu jen tupé ovce? Či snad masochisti? Čím víc do nás kopou, tím víc nám to vyhovuje? Nedovedu si totiž vysvětlit, proč již 26 let stále dokola volíme lidi z těch samých stran. Proč se nerozhodneme pro změnu? I kdyby se napoprvé nepovedla, pořád by existovala naděje. Takto neustále šlapeme do té samé žumpy a velice se divíme, že jsme ve sračkách.

Zdá se vám, že přeháním? Uvedu tedy příklad.

Zeptáte-li se lidí, jaký mají názor na Stranu Práv Občanů, docela dost jich neví, o koho jde nebo odpoví známým jazykem určitých médií, že se jedná o stranu těch dvou prezidentových mužů.

Pokud by se ovšem občané této země nebáli uvažovat samostatně a nenechali se manipulovat, museli by přijít na to, že tato strana má jako jediná ve svém názvu podstatu svého zájmu, totiž PRÁVA OBČANŮ. Kdyby si uvědomili, že tuto stranu spoluzakládal Miloš Zeman, který je vlastencem tělem i duší, miluje Českou republiku a za období své vrcholové politické kariéry si nic „neodklonil“, kdyby si uvědomili, že v tuto chvíli je Miloš Zeman osamocen a nemá dost spolubojovníků v důležitých řadách Parlamentu, kde jedině se dají měnit zákony ve prospěch práv občanů a neprospěch hrstky zlodějů, nebylo by možné, aby občané této země neposlali jeho příznivce do boje proti stávajícímu zlu.

Proč se tedy občané bojí podpořit stranu, která jasně deklaruje, za koho chce kopat? Proč ji alespoň nedají šanci, aby mohla dokázat, že práva normálních občanů jsou pro ni nejdůležitější? Proč raději dávají pořád dokola své hlasy stranám, které naši občané a jejich práva zajímají jen těsně před volbami a po nich na ně zvysoka se… vykašlou?

Mgr. Karel Sládeček, předseda SPO Moravskoslezský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL