Sobotka (ČSSD): Novou ministryni čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou

17.01.2014 11:43

ČSSD rozhodla o nové ministryni práce a sociálních věcí, má se jí stát Michaela Marksová-Tominová.

Sobotka (ČSSD): Novou ministryni čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se na základě dnešního jednání Politického grémia ČSSD rozhodl nominovat do nové koaliční vlády na pozici ministryně práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou-Tominovou. ČSSD vybírala v závěrečné fázi z pěti velmi kvalitních kandidátek s významnými zkušenostmi z centrální i krajské politiky především v sociální oblasti.

„Vedení sociální demokracie vybíralo mezi několika velmi kvalitními kandidátkami, s kterými jsem v minulých dnech také osobně probíral jejich představu o vedení resortu.  Jsem rád, že v ČSSD máme tolik kvalifikovaných a odborně nezpochybnitelných političek, které by funkci ministryně mohly zastávat. Po společné diskusi s užším vedením ČSSD jsem se rozhodl nominovat do nové vlády dosavadní mluvčí pro lidská práva a rodinu Michaelu Marksovou-Tominovou, která se sociální oblasti věnuje dlouhodobě v odborných komicích ČSSD, v resortu práce a sociálních věcí již působila a zná jeho chod z vedoucí pozice a díky své pracovní praxi má rovněž bohaté zkušenosti s rodinnou i pracovněprávní politikou. Resort práce a sociálních věcí se dostal díky hrubým pochybením Nečasovy vlády do dezolátního stavu, novou ministryni tak čeká spousta nášlapných min položených pány Drábkem a Šiškou, práce s nápravou koncepčních chyb a nefunkčních systémů. Jsem ale přesvědčen, že tuto nelehkou pozici zvládne,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Děkuji sociální demokracii za důvěru, kterou mi tímto rozhodnutím svěřila. Sociální oblast a rozsáhlé problémy, s kterými se v současné potýká, velmi dobře znám. Chci využít všech svých dosavadních zkušeností k tomu, abych mohla na ministerstvu práce a sociálních věcí co nejdříve prosadit priority, schválené v koaliční smlouvě. Za klíčové cíle považuji zejména obnovu funkčnosti úřadů práce, prosazení plné valorizace penzí, posílení podpory rodin s dětmi a zajištění bezchybné distribuce sociálních dávek všem, kteří na ně mají ze zákona nárok,“ uvedla k nominaci Michaela Marksová-Tominová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

15:14 Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu