Soušek (SPO): Imigranti, umění války a Sun-C'

09.11.2015 17:41

V Číně se v roce 535 př. n. l. narodil Sun-C' (skutečné jméno Sun Wu), v období Jara a Podzimu. Tento šlechtic, původem z království Čchi, své nadčasové dílo Umění války však napsal až v království Wu, jehož byl generálem.

Soušek (SPO): Imigranti, umění války a Sun-C'
Foto: Archiv MS
Popisek: Miloslav Soušek, místopředseda SPO pro Čechy.

V historii i současnosti nejlepší stratégové studovali a studují jeho dílo. Vítězí ti, kteří ho pochopí, ale i naopak. V čem spočívá genialita jeho myšlenek? V jednoduchém principu. Znalci umění války pokoří armádu nepřítele bez boje. Neboli také, armáda vstupuje na již dobitá území.

O imigrační vlně bylo napsáno tolik, že psát ještě něco dalšího se zdá být zbytečné. Zatím jsem však v médiích nenalezl skutečnou podstatu problému. Přitom odpověď nám dává právě dvacet pět století mrtvý čínský generál. 

Nebudu ztrácet čas úvahami, kdo způsobil arabské jaro, který diktátor je lepší a horší, zda velkopanské manýry mají USA, nebo Rusko. Rovněž není třeba rozebírat smutné (a příšerné detaily) chudoby, strachu, násilí. To je obraz větší části naší planety. Měli jsme štěstí. Narodili jsme se v jedné z nejlepších zemí světa. To však není náhoda. Je to dílo našich předků. Jejich práce, ale i ochota strádat i umírat za svoji rodinu, za svůj národ. Je jen na nás, co předáme našim potomkům.

Pokud si pozorně přečtete Umění války, dojdete velmi rychle k názoru, že imigrační vlna je jen formou vedení války. Formou, která je historicky nejúspěšnější. Uměním útočné strategie dle Sun-C' je: „Dobývat státy, bez toho abyste museli útočit a porážet vlády, bez dlouhého boje. Cílem je ovládnout vše, co je pod sluncem, v netknutém stavu.“

Sun-C' definoval třináct tezí a kroků, jak cíle dosáhnout:

1. Pomluvte všechno, co je v zemi protivníka dobré. 

2. Zatáhněte činovníky vládnoucích vrstev protivníka do zločinnosti. 

3. Poškoďte jejich dobré jméno. Až bude čas, vystavte je pohrdání jejich krajanů. 

4. Ke spolupráci zneužijte osob nejodpudivějších a nejpodlejších. 

5. Dezorganizujte jak je jen možné účinnost protivníkovy vlády. 

6. Mezi obyvatele nepřátelského státu zasévejte vášně a neshody. 

7. Postavte mladé proti starým. 

8. Tradicím vašich protivníků se vysmívejte. 

9. Do zásobování, zázemí a vojsk nepřítele zaneste zmatek

10. Oslabte vůli vojáků nepřítele bojovat pomocí alkoholu, drog a smyslných písní

11. Pak pošlete prostitutky, aby dokončily dílo zkázy. (pozn. rozuměj ženy ochotné svým genem ovlivnit strukturu nepřátelského národa, množte se)

12. Pro informace nešetřete dary a sliby. Takto vydané peníze se vrátí stokrát. 

13. Kde se dá, infiltrujte své špehy.

Sun-C' se nezabýval jen na vedení útočné války, ale také prevencí války. Kniha Umění války začíná slovy: „Válka je pro národ významnou událostí, nemá dopad jen na lidský život a smrt, ale také na to, jestli národ přežije." Zdá se vám, že jsem nic nenapsal o imigrantech? Právě naopak.

Vše ostatní jsou lidské příběhy. Jsme ve válce. A jak je v historii nedobrým zvykem, zrádců národa a státu se najde pokaždé dost. Vždy pod rouškou vznešených a humanitních cílů. Máme však velkou výhodu. Moudrý národ nelze porazit. Proto jsme se nerozpustili mezi velkými sousedy. Stejně tak věřím, že se dnes nerozplyneme v moři islámu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.