Stanjura (ODS): Je až úsměvné, jak se snažíte zamlžit, že měníte právní zvyklosti

22.01.2014 19:15

Projev na 5. schůzi Poslanecké sněmovny dne 22. 1. 2014.

Stanjura (ODS): Je až úsměvné, jak se snažíte zamlžit, že měníte právní zvyklosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Tak jedna věc je právní názor a souhlasím, že na všechno mohou být různé právní názory. Já myslím, že zejména ti, kteří jsou profesionálové v legislativě a v právu ví, že důležité taky je, jak se postupuje, jaké jsou právní zvyklosti. Všichni ministři všech vlád v České republice předkládali negativní lustrační osvědčení.

A možná má někdo někdy právní názor. Vy měníte zavedenou právní praxi, nic víc, nic míň. A tvrdíte, že někdo má jiný právní názor. Ta praxe byla úplně jednoduchá.

V okamžiku, kdy jsem byl navržen do vlády, mně zavolali - ne premiér, ne předseda strany - z Úřadu kanceláře prezidenta republiky a říká: Zítra, abyste mohl přijet v 15 hodin na Hrad, musíte dneska do 10 dodat tohle, tohle, tohle a taky negativní lustrační osvědčení. A protože jsem byl v Opavě a ne v Praze, takže jsem si ho ještě nechal vyřídit a přinesl jsem tam tak, abych to splnil.

Nikdo o tom nedebatoval, bylo to normální, bylo to jasné. Vám to nevyhovuje, tak řekněte, všichni to měli, ale někdo má právní názor, že to všichni dělali špatně a nemuseli to mít.

Jinak ale opravdu měníte právní zvyklosti a je až úsměvné, jak se snažíte toto zamlžit, rozpliznout, vykládat tady úplně o něčem jiném. (Potlesk z pravé strany sálu.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…