Stanjura (ODS): Příspěvek 370 Kč denně zaměstnancům v karanténě je dobrým kompromisem

03.03.2021 8:36

Občanští demokraté jsou spokojeni s tím, že Sněmovna schválila lidem v karanténě příspěvek ve výši 370 Kč denně. Podle nejsilnější opoziční strany je toto opatření v kombinaci s testováním ve firmách klíčové k řešení ohnisek covidu na pracovištích.

Stanjura (ODS): Příspěvek 370 Kč denně zaměstnancům v karanténě je dobrým kompromisem
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

„Kdyby se vládní koalice uměla domluvit mezi sebou, zaměstnanci v karanténě by už v pátek měli jistotu, jak vysoké příspěvky budou pobírat, pokud skončí v karanténě. Jsem ale rád, že se podařilo schválit příspěvek alespoň dnes. Příspěvek ve výši 370 Kč denně bude zaměstnance motivovat, aby v případě onemocnění covidem zůstali doma, ale zároveň tím zabráníme jeho možnému zneužívání. Výsledek hlasování Sněmovny je dobrým kompromisem a společně s rozsáhlým testováním může zachytávat případná ohniska nákazy covidu na pracovištích,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…