Štěch: Soukromé školky nejsou řešením

25.03.2014 19:11

Předseda Senátu Milan Štěch se setkal s eurokomisařem pro zaměstnanost, sociální věci a začlenění Lászlem Andorem.

Štěch: Soukromé školky nejsou řešením
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

Hovořili o aktivní politice zaměstnanosti, především podpoře zaměstnanosti mladých lidí, kterou Evropská komise považuje za prioritu a věnuje jí značné úsilí. Shodli se, že stát musí usilovat o lepší podmínky pro matky, které po mateřské či rodičovské dovolené chtějí nastoupit do zaměstnání. Jejich začleňování do pracovního procesu je ale v České republice ve srovnání s EU neuspokojivé. 

„Snažíme se postupně odvrátit od podpory soukromých vzdělávacích zařízení, kterých přibývalo v dobách pravicových vlád. Ukázalo se, že mladé rodiny nemají dostatečnou kupní sílu a dnes tedy víme, že soukromá předškolní zařízení nejsou schopna nahradit kvalitní instituce zřizované obcemi a financované z veřejných zdrojů,“ řekl předseda Senátu Milan Štěch. 

Eurokomisař s předsedou Senátu diskutovali také o podpoře romských dětí a mládeže. Podle Lászla Andora Česko nepatří v rámci EU mezi země, které mají s integrací Romů největší problémy. Milan Štěch ale upozornil, že je potřeba pracovat především s mládeží a podpořit jejich získávání sociálních návyků, pokud je nemají zažité z rodinného prostředí.

Předseda evropského výboru Miroslav Krejča pak informoval eurokomisaře, že 28. května bude ve Štrasburku uvedena informační výstava s názvem Vzdělávání Romů v Česku v historickém kontextu, která má za cíl vyvrátit některé mýty dříve prezentované v Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.