TOP 09: Závory na hranicích nechceme

18.01.2015 22:01

Země Evropské unie čelí bezprecedentní imigrační krizi v novodobé historii. Na hranicích Evropy stojí 25 milionů lidí, kteří ve strachu o život utíkají ze svých domovů. Tato situace se týká každého z nás, bezpečnosti našich domovů, naší svobody a ostatních hodnot, na kterých stojí evropská civilizace.

TOP 09: Závory na hranicích nechceme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

TOP 09 jako evropská strana předkládá vlastní návrh řešení evropské imigrační krize. „Česká republika se nepotýká s výraznými problémy integrace, plynoucími z velkého množství cizinců, kteří mezi námi žijí. Chceme uchovat tuto výjimečnou pozici naší země, aniž bychom však oslabili princip solidarity, která k naší politice bezpochyby patří,“ říká předseda Karel Schwarzenberg.

Předsednictvo strany v úterý schválilo stanovisko k této problematice. Opírá se o principy humanity, ochrany lidských práv a solidarity, ale také odpovědnosti a důsledně nepopulistického pohledu.

„TOP 09 je přesvědčena, že dlouhodobá migrační a integrační politika musí zůstat v kompetenci národních států, na evropské úrovni však musí být koordinována. Migrační politika se musí opírat o křesťanské hodnoty a evropskou tradici naší země. Stejně jako my, musí uprchlíci nejenom dodržovat naše zákony, ale i respektovat člověka jako takového, mít odpovědnost za své činy, respekt ke svobodě a chápat, že stejně jako jiné evropské země oddělujeme právo a víru. Máme povinnost nabídnout pomoc těm nejpronásledovanějším skupinám obyvatel, například křesťanům ze Sýrie, Iráku a Egypta,“ vysvětlila stanovisko TOP 09 Helena Langšádlová, která novináře také seznámila se šesti návrhy opatření.

Místopředseda poslaneckého klubu František Laudát navrhl předsednictvu, aby poslanci TOP 09 otevřeli ve sněmovně debatu o pomoci křesťanským komunitám v Sýrii, Iráku, ale i v Egyptě, včetně možnosti přijetí omezeného počtu na naše území.

„Ve světle toho, co se odehrálo ve Francii, je toto téma o to aktuálnější. Evropa by měla daleko více přemýšlet o tom, jak mít více informací o svých občanech, kteří se vrací ze zemí ovládaných islámským státem a ostatních oblastí. Jsem přesvědčen, že by tato tragická událost neměla vést k radikálním úvahám o uzavření Evropy před lidmi, kteří pomoc skutečně potřebují a jsou masově popravováni,“ míní 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.