Telička (ANO): Máme velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí

12.03.2016 16:29

Evropský parlament tento týden velkou většinou schválil dohodu o lepší regulaci, která by měla zjednodušit a pročistit evropskou legislativu a v konečném důsledku snížit administrativní zátěž pro občany i firmy. Dohoda mezi Evropským parlamentem, Evropskou komisí a Radou EU upraví legislativní proces a zajistí jeho každoroční vyhodnocení s důrazem na zjednodušování právních předpisů a byrokracie.

Telička (ANO): Máme velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Pavel Telička, který považuje lepší regulaci za jednu ze svých priorit a ve věci se výrazně angažoval, schválení dohody přivítal. V debatě k tomuto tématu na pondělním zasedání EP ve Štrasburku prohlásil, že nejdůležitější bude přístup k její implementaci.

„Dohoda je kompromisem, který však budeme moci ještě vylepšit při zavádění principů lepší regulace do praxe. Najde-li Evropská komise odvahu a schopnost ukázat, jak při přejímání evropské legislativy postupují jednotlivé členské státy, co na ni nabalují, jak si počínají jednotliví komisaři, máme skutečně velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí“, řekl Pavel Telička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.