Zachariaš (KSČM): Když počítač škodí

31.01.2015 12:31

Není to dávno, co jsem psal o tom, že osobní počítače mají ambivalentní charakter. Já sám samozřejmě používám počítač ke každodenní činnosti a jsem rád, že existuje, a tak mám každodenní pomoc tohoto stroje po ruce.

Zachariaš (KSČM): Když počítač škodí
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

S počítačem to ovšem na světě chodí dle rčení – dobrý sluha, ale zlý pán. Zejména nejmladší generace často zapomínají, že existuje i svět mimo obrazovku jejich notebooku a internetu. Dle posledních výzkumů zabývající se touto tématikou, mladí tráví s počítačem vysoké procento svého volného času – jedno z největších v rámci zemí EU. Nehledě na to, že si tato skupina pěstuje závislost nejenom na počítači, ale zejména na službách, jež má díky osobnímu počítači k dispozici. Jednou z takových nejvýznamnějších služeb je internet. A toho díky mladické nerozvážnosti mohou potom využívat různé skupiny individuí, jež se na internetu pohybují. Dětská pornografie pak může být vyústěním této činnosti. Nehledě na to, že když mladý člověk tráví u počítače obrovské procento svého volného času, ztrácí často pojem, kde je ta hranice, za níž už by se neměl pouštět, čehož právě tyto různé nekalé skupiny využívají. Realita sice není vždy černobílá, ale víte, co dělá vaše dítě u počítače a které stránky navštěvuje?

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Filip Zachariaš - profil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janulík (ANO): O dění ve státě by mohli rozhodnout lidé, kteří tady vlastně ani nežijí

20:07 Janulík (ANO): O dění ve státě by mohli rozhodnout lidé, kteří tady vlastně ani nežijí

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě