Zahradil (ODS): Ubytovat uprchlíky ve Štrasburku? Dobrý nápad

10.09.2015 22:33

Část europoslanců navrhuje využít sídlo Evropského parlamentu ve Štrasburku jako dočasnou ubytovnu pro uprchlíky. Iniciativu podpořil i europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Zahradil (ODS): Ubytovat uprchlíky ve Štrasburku? Dobrý nápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

„Je to po všech stránkách dobrý nápad. Jednak bychom pomohli dobré věci, a jednak by se konečně v praxi ukázalo, že se Evropský parlament bez štrasburského sídla krásně obejde a že každoměsíční stěhovací cirkus může skončit. Proto iniciativu kolegyně Beatrix von Storch plně podporuji,“ řekl Jan Zahradil.

Komplex budov ve Štrasburku obsahuje mimo jiné 750 kanceláří, které by se podle návrhu daly využít jako jednolůžkové pokoje. Další plně vybavené kanceláře a zasedací místnosti by mohly hostit poradenské a vzdělávací služby pro žadatele o azyl. Nyní je veškeré zázemí využíváno pouze padesát dnů v roce, během plenárních zasedání parlamentu. Střízlivé odhady hovoří o nákladech ve výši kolem 220 milionů eur, které stojí každý rok pravidelné stěhování poslanců a úředníků mezi Bruselem a Štrasburkem.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

13:09 Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě