Zahradník (SPR-RSČ): O bydlení

24.02.2017 6:33

Proč prosazovat neoblíbené panelové domy?

Zahradník (SPR-RSČ): O bydlení
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Snem každého člověka je mít svůj vlastní domeček s vlastní zahrádkou a zbavit se tak rušivých elementů-hluku, opilých sousedů atd.Ale v dnešní době, kdy má většina z nás problém s bydlením, je potřeba aby stát začal opět stavět panelové domy.

Stát bude vlastníkem a tudíž na tom bude vydělávat(pokud bude vybírat přiměřený nájem, má zaručen pravidelný příjem) a nejen to - výstavba panelových domů obnoví příležitosti pro různé obory - zedníky, malíře, instalatéry, obkladače, pokrývače a jiné a mimo to se zvýší i počet pracovní míst pro studenty učňovských škol.

Půdy ubývá a nemůžeme veškerou zemědělskou půdu přetvořit na půdu stavební.Zároveň budeme podporovat zateplování současných domů a podporu při používá solárních kolektorů a ekologické vytápění.Byť je to nepopulární krok, je potřeba zajistit bydlení mladým, kteří se nemohou zadlužit na X let.Byty by byly majetkem státu(zajisté, připomíná to politiku OPBH - Okresní podnik bytového hospodářství ale co dnes ne?).Vše se točí okolo peněz a přiznejme si, pokud nabídneme mladé rodině byt 3+1 za cca 5 000Kč měsíčně, tak je to lepší nabídka, než je v současnosti na trhu s nemovitostmi. 

Říkáte si: "Co návratnost? Vždyť to bud eza milion let?" ale běžný panelový dům o 6. patrech po 3 bytech je za měsíc cca 90 000Kč, za rok 1 000 000Kč - což není mnoho, ale pokud dokážeme dodržet přísné postupy výroby(stavby) a tím i kvalitu materiálu, panelové domy vydrží stát mnoho let(některé panelové domy jsou zde i 40let a stále stojí).

Pokud dáme kvalitní materiál a zabezpečení i kvalitní odvedení práce, bude to investice na mnoho let, sice s dlouhodobým návratem, ale vše souvisí se vším - zvýšení pracovních nabídek, otevření nových podniků, nových dopravců na dopravu materiálu a jiné.V současné době moderní technologie nabízí širokou škálu využití všech dostupných prostředků.Tím, že zajistíme bydlení, také zvýšíme porodnost a zachování českého národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…