Zdechovský (KDU-ČSL): Petr Mach v rozhovoru na Parlamentních listech opět lhal

17.01.2017 7:36

Rád bych vyvrátil naprosto nesmyslné tvrzení mého kolegy Petra Macha, který v Parlamentních listech opět tvrdí nesmysly, když tvrdí, že Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám vzniklo proto, že vláda „poslušně následuje usnesení EU parlamentu."

Zdechovský (KDU-ČSL): Petr Mach v rozhovoru na Parlamentních listech opět lhal
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Nenásleduje. A Petr Mach opakovaně ukazuje, že fungování Evropského parlamentu, který ho dva a půl roku platí, nerozumí a zřejmě ani neví, o čem hlasuje. A proto tak často ve svých článcích tvrdí nesmysly, tedy promiňte dezinformace a ještě je šíří v českých médiích.

Kdyby si pan Mach něco o tomto centru zjistil, věděl by, že zmíněné "centrum" bylo zamýšlené už více jak před přijetím prosincové rezoluce Evropského parlamentu, která vznikla i jako reakce na propagandu ISIS v zemích EU a má doporučující charakter, nikoliv závazný. O to úsměvnější je tedy jeho celé vyjádření o diktátu "Bruselu".

Mimochodem, kdyby si pan Mach něco zjistil o Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, věděl by, že třeba twitterový účet této organizace funguje už od druhé poloviny října 2016, tedy dva měsíce před usnesením. Jednalo se tedy čistě o iniciativu české vlády, resp. Ministerstva vnitra České republiky a nemá nic společného s Evropskou unií, což ukazuje, že si pan Mach vše vymyslel. 

Shrnuto, podtrženo. Prosincová rezoluce Evropského parlamentu nemohla mít a také neměla na vznik centra žádný vliv. Proto jeho tvrzení, že za vše může Brusel, je lež. Stejně tak, jako kdybych říkal, že za Machovu hloupost může Evropská unie. Opravdu ani za tu nemůže.

Převzato z profilu.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…