Zwyrtek (Nezávislí): Volební články parlamentních stran mne baví

31.08.2014 18:42

Před komunálními volbami se probudily. A slibují! probůh, co tam dělají všechny ty roky? A co ty kandidátky nahodilé? Kde byly ty?

Zwyrtek (Nezávislí): Volební články parlamentních stran mne baví
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Jak sleduji PL, před volbami je aktivita neuvěřitelná. Neježe parlamentní strany ústy svých zástupců kde všude náhle vědí, jak na to - kde byly ty celé roky? - ale i nahodilá uskupení masivní kampaní náhle chtějí vést své obce a města. Nic proti tomu, když jde o lidi dlouhodobě se o komunální sféru zajímající (a jsou tam!), ale často jsou to skupiny náhle se vyskytnuvší, a na zcela prvoplánově sestavené kandidátce staví ambice často pouze jedničky dvojky...a ostatní jsou do počtu. Znám komunální sféru léta letoucí, a proto vím, že nic podobného nemůže dobře řídit nic, už vůbec ne město.

Proto mne z toho trochu mrazí, a snažím se říkat svému okolí - dejte si pozor, ať nenaletíte na gesta, hesla, nereálné sliby, zkrátka za těmi lidmi musí být pár let  "něčeho" - nejen slov - a tím neříkám přímo v zastupitelstvech, ale třeba v zájmových skupinách, spolcích, zkrátka měli by být v obci a městě vidět.
Pokud tomu tak není, pouze se někdo náhle rozhodl ve svém životě doplnit kolonku zastupitel, protože mu to zapadá do jeho image, nebo chce dělat na městě nějaké obchody, zatímco do této doby na svou obec i město kašlal, nemá v zastupitelstvu co dělat.

Nezávislí dávají prostor lidem zkušeným, lidem, kteří ve městě jsou vidět slyšet léta letoucí, a tak by to mělo být. Vážím si všech, kteří chtějí pomoci svým obcím nebo městům, ale jen ať i oni si dají pozor, aby nesloužili mocenským zájmům dvou tří lidí v čele. Bývají to pak krutá prozření po volbách.
Takže pozor voliči, ale nejen to - POZOR KANDIDÁTI, komu v čele sloužíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…