Jsme ve válce. Invazi imigrantů někdo velmi promyšleně řídí, aby zničil evropské země. To opravdu říkají politici. Čtěte, co nám řekli Babiš, kníže, Sobotka, Keller či Kalousek

03.11.2015 16:56

ANKETA Prezident republiky Miloš Zeman řekl tento týden na setkání s občany, že současná migrace je řízená invaze, která má rozvrátit evropské sociální, kulturní, ekonomické i politické struktury – je dobře organizovaná a není spontánní. Je dle něho právem každého suverénního státu rozhodnout, zda, kolik a jaké nové občany – migranty bude mít na svém území, a stát, který se dobrovolně tohoto práva vzdává, přestává být suverénním státem. A ParlamentníListy.cz zjišťovaly, jak na jeho slova budou reagovat čeští politici.

Jsme ve válce. Invazi imigrantů někdo velmi promyšleně řídí, aby zničil evropské země. To opravdu říkají politici. Čtěte, co nám řekli Babiš, kníže, Sobotka, Keller či Kalousek
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

 „...zastávám názor, že migrace je řízená invaze, která má rozvrátit evropské sociální, kulturní, ekonomické i politické struktury, že je dobře organizována a není spontánní,“ řekl prezident v pondělí v Pardubicích.

„... je právem každého suverénního státu rozhodnout, zda, kolik a jaké občany, myslím tím nové občany, imigranty, bude nebo nebude mít na svém území. A stát, který se dobrovolně tohoto práva vzdává, přestává být suverénním státem,“ řekl Zeman v Zámrsku.

Kalousek s al-Kaidou to neplánoval...

Anketa

Jste ochotni u sebe ubytovat uprchlíka?

2%
98%
hlasovalo: 22207 lidí

Politiků jsme se dotázali, co si o těchto slovech prezidenta republiky myslí. Poměrně dost politiků souhlasí s prezidentem Zemanem, že současná imigrační vlna je řízenou a plánovanou invazí.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, ani vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na dotaz nereagovali. 

„S panem prezidentem souhlasím v tom, co sám dlouhodobě tvrdím. I podle mého názoru je právem suverénního státu si rozhodnout, zda a kolik migrantů na své území přijme. Proto se Česká republika a vláda, které jsme součástí, snaží mít proaktivní politiku, navrhuje řešení a paušálně odmítá kvóty diktované EU jako nesmyslné řešení,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda hnutí ANO, první vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš.

„Musím žel s názorem pana prezidenta souhlasit. Jde v podstatě o fyzické obsazení Evropy představiteli jiné civilizační skupiny, kterou platí hlavní konkurent Evropy, tedy USA,“ uvedl předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.  

„Zajisté bych souhlasil s panem prezidentem v tom, že koho přijme na své území, je otázkou suverenity státu. Jsou ale případy, kdy se dobrovolně omezuje suverenita. Například vstupem do Evropské unie má každý občan EU přístup na naše území. Čili otázka, kdo bude na území státu pobývat, je právo suverénního státu, ale jako každé jiné věci může se tohoto práva stát zříci. Spiklenecká teorie, že to je řízené, je blbost. Doporučil bych panu prezidentovi se vydat do uprchlického tábora či do Sýrie samotné, pobýt tam týden a potom by dobrovolně utekl třeba i do Tramtárie, aby nebyl zabit. Uprchlíci existují, to jsou Syřané, Afghánci a Iráčané. Samozřejmě jsou i takzvaní ekonomičtí imigranti, ti jsou hlavně ze západního Balkánu. To jsme si zavinili sami, když jsme pozastavili rozšíření Evropské unie. Tyto země přišly o investice a nedošlo k ekonomickému růstu,“ řekl redakci předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„S prezidentem Zemanem v tomto tématu jsme ve shodě a je pro mne dost smutné, když řada politiků má kuloárně stejný názor, veřejně však hovoří jinak. Lidská práva respektuji, ale existují i občanská práva, která určují i povinnosti, ale tito imigranti je převážně nechtějí respektovat. Snad se EU politici probudí, ale aby již nebylo pozdě,“ varuje první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS. 

„Velmi mile mě překvapilo, že pan prezident při tom netvrdil, že to celé řídí al-Kaida s Kalouskem a že to naplánoval Peroutka hned po druhé světové válce,“ řekl redakci předseda poslaneckého klubu TOP 09 a první místopředseda strany Miroslav Kalousek.

Chaotická evropská politika opravdu vzbuzuje dojem plánu na rozvrat evropské kultury

„Souhlasím s panem prezidentem, že suverénní stát si má sám určit, zda migranty přijme, či nikoli a popřípadě v jakém počtu. Nicméně je dle mého názoru nutno rozlišovat mezi nelegálními migranty a uprchlíky podle mezinárodních konvencí, kterými je i ČR vázána. Na rozdíl od pana prezidenta nemám informace o tom, že migrace byla někým řízena za účelem rozvracení Evropy a jejích hodnot. Pokud má pan prezident pro svá tvrzení důkazy, nechť je veřejnosti předloží. Pokud je nemá, pak se obávám, že se zařadil do šiku těch nezodpovědných politiků, kteří straší občany a pod rouškou populismu rozehrávají svou politickou hru. Pokud je to tak, tak je to nejen nezodpovědné, ale i nebezpečné, jelikož tito politici snižují soudržnost společnosti a omezují principy, na kterých je postavena celá západní civilizace,“ říká místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Prezident Zeman říká to samé, co my. Chaotická evropská politika opravdu vzbuzuje dojem plánu na rozvrat evropské kultury. Jinak si člověk kroky eurolídrů nedokáže vysvětlit. Kancléřka Merkelová pozvala nelegální migranty do Evropy a ti ji vyslyšeli. Když to Německo přestalo zvládat, začalo tlačit na přerozdělování. Severské státy upřednostňují imigranty před vlastními občany a výsledkem je, že vznikají ´no go´ zóny. A také jsme svědky, že v některých místech Evropy už je islámské právo prosazováno nad zákony daného státu. Tomu se musíme postavit. Česko je suverénní stát se svou kulturou a pokud si necháme diktovat z Bruselu a od silných evropských států nařízení, jako jsou povinné kvóty, ztrácíme svou suverenitu. Každý stát má povinnost chránit své občany. Pokud to nedělá, pokud nechrání své hranice a pokud se podřizuje diktátu jiných, přestává být suverénním státem,“ míní předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Jsou za tím Turci a Američané... Má to rozbít evropské národní státy

„To, co říká v tomto případě Miloš Zeman, je naprostá pravda. Asi se neshodneme, kdo tu invazi řídí. Podle mě to je záležitost, jak to píše Tony Cartalucci, kterou řídí americké a turecké služby. Je to zaměřené proti EU a proti evropským národním státům. Má to rozbít národní státy, které ještě zachovávají určité zbytky demokratické politické kultury. Samozřejmě, že suverénní stát by měl mít právo rozhodovat o otázce imigrace. Velmi dobře si vzpomínám, že někdy na jaře v roce 2009 stál ústavní právník Jaroslav Kuba před Ústavním soudem a vysvětloval, že Lisabonská smlouva může vést v případě nějaké uprchlické vlny ke kvótám, tehdy se mu Fülle veřejně smál. A co se zdálo, že je hloupé a nesmyslné, tak je tady. Podle mého názoru je nejvyšší čas vztahy s Evropskou unií velmi rozvolnit,“ řekl redakci europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.  

„Není co dodávat. Všichni už přece známe fakta. Zatímco západní země rozvracejí vybrané země, bohaté muslimské státy financují islamizaci a pochod muslimů na Evropu. Kdo chce být slepý, nevidí, a oči nevěřícím otevřou až meče věřících v Alláha,“ říká předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Myslím si, že to je už delší dobu zjevné a o to víc mě překvapuje politika Angely Merkelové, která v podstatě zradila vlastní národ a vzala si na svědomí něco, co neskončí dobře a na co ona sama doplatí,“ říká předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Souhlasím s tím, že to není spontánní imigrace. Nicméně bych přivítal, abychom vrátili diskusi od domněnek a pocitů k faktům,“ vyzývá europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Až tu bude dost imigrantů a teroristů, zahájí své útoky

„V podstatě má pan prezident pravdu. Toto není jenom spontánní akce reagující na válečnou situaci. Dnes se v Evropě žádné teroristické akce ´náhodou´ nekonají, z důvodu získání přízně pro migrující, z nichž (snad menší) část je napojena na Islámský stát. Po stabilizaci situace v Evropě z hlediska teroristů, tedy po ukončení migrace podstatné části jejich příznivců, započnou s destrukcí západní a případně i střední Evropy opět. A západní politici typu Merkelové zase budou překvapeni a budou se divit,“ říká poslanec ANO Karel Rais.

„To, že je vlna imigrace plánovaná a řízená, je jedna z možných a zcela legitimních hypotéz či scénářů. Pokud by se tento scénář potvrdil, důsledky by byly natolik závažné, že by bylo trestuhodné to podceňovat. Pokud bychom si nechali vnutit příchod vlny migrantů v řádu desítek tisíc, ztratili bychom kontrolu nad naším sociálním i bezpečnostním systémem. Přišli bychom tím o poslední zbytky své suverenity, aniž bychom tím jakkoli pomohli Evropské unii,“ upozorňuje pro ParlamentníListy.cz europoslanec ČSSD Jan Keller.

„Je nutné vycházet z usnesení Poslanecké sněmovny k migraci, které navrhla TOP 09 a které podpořili vládní poslanci. Rozhodnutí o kvótách pro uprchlíky by mělo být na úrovni EU jednohlasné. Trvalý přerozdělovací mechanismus je nepřijatelný. Vzhledem k počtu migrantů na území ČR v počtu řádově jednotlivců jsou obavy v ČR v současnosti neopodstatněné. Je třeba pomoci lidem – a zejména dětem bez rodičů – prchajícím před válkou. A samozřejmě křesťanům z Erbilu – za to budiž panu premiérovi a vládě dík. Evropa má šanci. Šanci zamyslet se nad svými hodnotami,“ uvedla místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09 Jitka Chalánková.

„Zda jde o řízenou invazi, si nejsem jist. Pak se je třeba ptát, kdo ji řídí, platí a organizuje. S ostatními výroky souhlasím. Hosty do domu si musíme vybírat, ostatně proto existují víza. Potulující tlupy neidentifikovatelných lidí jsou obrovské bezpečnostní a hygienické riziko. Pokud by měl Miloš Zeman pravdu i v první části výroku, jsme ve válce a nevíme s kým,“ míní poslanec ČSSD Stanislav Huml

Zdravý organismus se brání zničení. Dnes se rozhoduje o zániku Evropy

„Nevím, do jaké míry je utečenecká invaze řízena a zda začala likvidací politických představitelů řady rozvrácených zemí. Vím však jistě, že každý zdravý organismus se brání svému zániku. Tak jako zvířata si hájí svůj životní prostor, tak to bylo i u lidí na všech stupních vývoje. I dnes se brání tradiční společnosti vůči lidem zvenčí. Vše má své limity, jejichž překročení vede k postupnému oslabování až zániku. Dnes se opravdu rozhoduje v Evropě o naší civilizaci,“ poukazuje poslanec KSČM Miroslav Opálka.

„Jména hlavních osob, které organizují tento vývoz lidí do Evropy včetně udání finančních částek, které na tom měsíčně vydělávají, už sdělil veřejně i Hynek Kmoníček v České televizi.  Další pravdou je, že velká část lidí ani nepřichází z míst, kde by byl nějaký konflikt. Proto tato fakta, která pronesl prezident, nejsou snad žádným překvapením. Tvrzení, že tito lidé snad mají zachránit ekonomicky Evropu, jsou zavádějící. Potom bych se musel zeptat, proč se uměle prodlužuje řešení zavírání dolů OKD. Horníci jsou Evropané, umí česky, mají snad kulturní návyky běžného Evropana mnohem lépe zažité než ti, co k nám bez povolení přichází. Horníkům zatím pomoci neumíme, ale ti, co ani neumí náš jazyk a uznávají zcela jinou životní kulturu, budou naší společnosti prospěšnější? Kdo by ještě těmto lžím věřil? Každý stát, pokud má být státem, musí své hranice i občany na svém území chránit. Nakonec proto si občané platí své daně. Pokud Česká republika Schengenem tyto povinnosti přenechala na jiných zemích, ale ty si je evidentně neplní, tak se logicky musí o své hranice začít starat a hlídat si je sama,“ říká senátor Jozef Regec.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

„Když to říká prezident, tak to stojí za povšimnutí. Ale chtěl bych říct, že takový názor má hodně lidí a i moje reakce na tento problém je totožná. Ano, podle mého názoru se jedná o řízenou invazi s cílem rozvrátit politický systém v Evropě. Se všemi z toho vyplývajícími důsledky,“ myslí si poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Už by pan prezident měl nechat těch rádoby mouder. Stěhování národů byla již v prehistorické době. I naši předkové sem takto dorazili,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

Podemlít stavební pilíře národních států

„Lépe než prezident bych to asi nevystihl. Podle mého názoru mají uměle podporované migrační vlny podemlít stavební pilíře národních států v Evropě a oslabit tak jejich politický a zejména ekonomický vliv. Komu to dnes může být ku prospěchu, si dokáže spočítat každý,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Lisabonskou smlouvou jsme se práva suverénně rozhodovat, kdo bude na našem území, vzdali již v roce 2009. Bylo nás 17 senátorů, kteří prohráli nerovný boj proti této mezinárodní smlouvě. Dnes možná lidé konečně rozumí tomu, o co nám tehdy šlo,“ uvedl senátor ODS Jiří Oberfalzer.  

„Ve většině s tímto názorem souhlasím,“ reagoval poslanec ČSSD Pavel Ploc.

„Jistěže se na migraci přiživuje organizovaný zločin pašeráků lidí, ale že by migrace sama byla někým řízena, to je něco jiného, a prezident Zeman by to měl doložit, neboť představitel státu by se neměl dopouštět veřejných prohlášení bez důkazů. Já spíše vidím nezvládnutou azylovou politiku Německa a některých dalších států, která podněcuje ekonomickou migraci do Evropy. Samozřejmě je pravdivé tvrzení, že stát má právo rozhodovat o tom, jaké imigranty přijme. A Česká republika by se měla bránit, aby jí Evropská unie nařizovala, kolik a koho má přijmout. Nechápu ovšem prezidenta Zemana, jak může jindy volat po federalizaci Evropy, pak bychom totiž opravdu o imigraci nemohli samostatně rozhodovat vůbec,“ podotkla pro ParlamentníListy.cz  europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

„Ano, každý stát si má chránit své území a má chránit také své občany. Jinak to není stát, ale průchozí zóna,“ říká senátor ODS Jaroslav Zeman.

Diagnóza je stanovena. Ale jaká bude léčba?

„Stručné, jasné, srozumitelné. V tomto se s panem prezidentem, ač jsem obyčejný felčar, shodujeme. To znamená, že diagnóza je stanovena. Ale jaká bude léčba? A s ohledem na epidemii opravdu léčba akutní? Je tato dnešní EU dále tím pravým ´špitálem´, kde lze bez rizika přežít? Je mi líto, slov už bylo mnoho. Je čas začít konat. Včera bylo pozdě. Tak co, sakra práce, uděláme? Jak dále? Zvláště když právě my jsme ještě relativně ušetřeni. Ještě je čas. Mimořádné schůze Poslanecké sněmovny o hazardu či EET tohle asi nevyřeší, ne? A Brusel na to prostě nemá. Nebo nechce. Ale obojí je tristní,“ reagoval na Zemanova slova poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Pan prezident to řekl naprosto přesně,“ reagoval senátor ODS Milan Pešák

„Pokud jde o řízenou invazi, tak se obávám, že to nejde s čistým svědomím označit jako úplný nesmysl. Je fakt, že nejspíš žádná ze světových velmocí angažovaných v místech konfliktu nepotřebuje silnou a jednotnou Evropu. Naopak mám pocit, že jim rozvracení Evropské unie vyhovuje. Ohledně výběru imigrantů – řada vyspělých zemí se chová stejně, například Austrálie, Kanada a vlastně i USA. Nevšiml jsem si, že by jim to někdo vyčítal,“ uvedl poslanec Úsvitu Martin Lank.

„Nekomentuji slova pana prezidenta. Když řekl, že jde o řízenou invazi, tak kým?“ reagoval senátor ODS Jiří Burian.

„Současnou migraci považuji za podceněný a nezvládaný chaos. Vstřícnost vůči absolutně všem migrantům v jakémkoliv počtu nemůže snad odpovědný politik ani myslet vážně. Suverénnímu státu nelze od stolu nařizovat, kolik migrantů musí přijmout. Obzvláště když nelze říci, kolik a odkud jich ještě přijde. Experimenty a nekoncepční řešení ohrožují již celou Evropu,“ upozorňuje poslankyně ČSSD Dana Váhalová.

„Hezká slova, slabé činy,“ reagoval na Zemana poslanec ODS Petr Bendl.

„Plně souhlasím s panem prezidentem,“ informovala poslankyně ANO Ivana Dobešová.

Migrační vlna má charakter dobře organizované a důkladně promyšlené invaze

„Od začátku je zřejmé, že probíhající migrační vlna masivně směřující do Evropy je teprve na svém začátku a evidentně má charakter dobře organizované a důkladně promyšlené invaze. Tento postoj zastávám jako místopředseda sněmovního výboru pro bezpečnost, na základě dostupných informací, dlouhodobě. Tento proces řízené invaze se záměrně maskuje a schovává za část válkou a konflikty postižených migrantů, především žen a dětí z Blízkého a Středního východu. Všem těmto postiženým je třeba poskytnout humanitární a bezpečnostní pomoc a to nejlépe přímo v jejich zemích. Právě tito lidé jsou v mnoha případech v rámci invaze zneužíváni jako živé štíty pro propagandu. Do této skupiny vsak nepatří všichni utečenci, protože větší část z nich do Evropy migruje z úplně jiných pohnutek, a to buď ekonomických, nebo islamistických. Především tato skupina je bezpečnostním rizikem, protože je lehce zneužitelná islamistickými radikály a teroristickými bojůvkami. A to nejen z hlediska možné infiltrace radikálů a teroristů do těchto komunit,“ uvedl poslanec ČSSD Richard Dolejš.

„Vzhledem k tomu je třeba být ve střehu a je zcela logické mít přirozené obavy. Současná řízená invaze z islámského světa totiž nemusí být vůči občanům tradičních demokratických států EU zcela přátelská a ve svém důsledku může vést k destrukci kulturních hodnot, bezpečnostních standardů a zejména rozkladu ekonomicky-sociálního systému v celé Evropě. V tomto směru je mi blízké hodnocení a varování prezidenta Miloše Zemana. Otázkou však je, kdo ve skutečnosti za řízeným procesem invaze stojí a proč ho podporuje? Komu může vyhovovat destrukce arabských zemí a EU? Proč jsou elity USA a EU pasivní? Je pravděpodobné, že se vše v plné nahotě ukáže v blízké budoucnosti. To není strašení, ale realistický pohled na věc a poukázání na rizika současné nepochopitelné politiky lídrů EU. Evropa musí společně s USA a Ruskem invazi efektivně čelit a zároveň přispět k řešení příčin migrace přímo v destabilizovaných islámských státech. Jiná cesta není,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Dolejš.

Prezident Zeman by se ani ve svých populistických plácáních...

„Migrační vlivy tu budou vždy, patřily k lidstvu od nepaměti. O nějaké ´řízenosti´, jak o ní prezident mluví, si ale dovoluji pochybovat – to už mi připadají výrazně plausibilnější hypotézy, že je český prezident ´řízen´ z Kremlu (včetně toho prezidentova ´rozvracení´ domácích poměrů i Evropy). Problémem, před kterým stojíme, však není migrace, nýbrž uprchlictví. Z kontextu prezidentova vyjádření těžko nevyvozovat, že se před obecným publikem snaží cíleně pojmy migrant a uprchlík míchat, aby tezemi částečně opodstatnitelnými v případě migrantů cíleně šířil a podněcoval nenávist a zlobu směrem k uprchlíkům,“ uvedl poslanec ANO Jiří Zlatuška

„V souvislosti s uprchlíky jsme se jako Česká republika zavázali k respektování civilizačních norem a postupů přiznávajících právo na ochranu. Mezinárodní úmluvy v těchto věcech vycházejí z poučení masovými vraždami v době 2. světové války a mají napomoci tomu, aby se vraždění za přihlížení demokratických zemí neopakovalo. Přijali jsme tyto normy dobrovolně a jsme jimi vázáni stejně jako třeba ustanoveními Ústavy. Suverenitu si nelze spojovat s porušováním vlastních závazků (stejně jako není suverénním činem, ale jen svévolí prezidenta třeba nejmenování profesorů, když to zákon ukládá). Prezident Zeman by se ani ve svých populistických plácáních neměl pouštět do úvah, naznačujících, že i zločiny proti lidskosti jsou jen domácím problémem a že když se je rozhodneme páchat nebo se na nich podílet, tak by nám v rámci naší suverenity do nich nikdo neměl mluvit. Nepřípustnost tohoto způsobu uvažování je známa přinejmenším od doby Norimberského tribunálu,“ dodal Jiří Zlatuška.

„Na rozdíl od pana prezidenta si nemyslím, že současná vlna migrace je organizovaným ´atentátem´ na evropskou civilizaci. Koneckonců se Evropa a Západ výrazně podepsaly na situaci, v které se nachází Střední východ a vůbec arabský svět. V případě Afghánistánu nejenom Západ, ale také Rusko (SSSR). Co se týká přijímání uprchlíků bych pouze upozornil, že jsme členy EU a musíme koordinovat svůj postup s ostatními členy EU. Jako suverénní stát se samozřejmě musíme připravit na všechny alternativy vývoje. Je smutné, když někteří politici zneužívají současnou situaci k populistickému strašení občanů,“ říká poslanec ČSSD František Adámek.

Velcí evropští lídři a ideologové Evropy imigraci chtějí

Exprezident Václav Klaus před časem pro Týden a MF Dnes uvedl, že velcí evropští lídři a ideologové Evropy imigraci chtějí (a imigranty sem fakticky záměrně zvou), neboť chtějí způsobit, aby v Evropě začali dominovat imigranti, kteří nejsou svázáni minulostí s evropskými národními státy, aby splnili „odvěký sen všech šílených utopických ideologů od Marxe po Merkelovou – vytvořit Evropu a nového evropského člověka a evropský národ“.

„Já jsem naopak přesvědčen, že evropští lídři – a s tím není v rozporu, že se dnes Sobotka s Chovancem tváří trošku přísněji – migraci chtějí. Chtějí ji. Myslím tím ty velké lídry a ideology Evropy. Respektive evropeismu, protože Evropa je světadíl a žádnou ideologii nemá. Tito lidé hledají všechny prostředky, jak koherenci a integritu Evropy narušit. Jak způsobit, aby v Evropě začali dominovat lidé, kteří nejsou bytostně svázáni staletou minulostí se svými domovskými entitami, národy, státy, zeměmi. A jak je potřeba vytvořit odvěký sen všech šílených utopických ideologů od Marxe po Merkelovou. Vytvořit novou Evropu a nového evropského člověka,“ řekl Klaus v rozhovoru pro Týden.

Tuto svou myšlenku předestřel i v MF Dnes: „Vážný je názor Jiřího Weigla, že to možná dělají schválně, že je jejich záměrem kohezi naší společnosti narušit, protože jedině tak mohou dospět ke svému skutečnému, nahlas nevyslovovanému cíli, kterým je vytvoření nové Evropy‘. Bez nás, kterým stará Evropa vyhovovala a vyhovuje. Z migrantů by mohla vzniknout první skupina ‚příslušníků vysněného evropského národa‘ (J. Weigl), kteří nebudou mít žádné minulostní vazby na ten či onen domovský stát a kteří se díky tomu budou s EU snadno a rychle identifikovat. Jeho výrok ‚migranti jako tmel sjednocené Evropy‘ je zásadní... Za úvahu by stálo patrně i to, proč nastala tato migrační vlna právě teď? Co se právě teď stalo převratného, že minulý víkend 40 procent migrantů do Bavorska přišlo z Kosova? Tam už se patnáct let nebojuje. Proč druhých 40 procent bylo z Afghánistánu, kde naopak válka v té či oné podobě trvá již čtyři desetiletí? Migrantům se doma v této chvíli nic dramatického nezměnilo. Dostali však – leckdy explicitní, leckdy implicitní – sdělení, že do Evropy mohou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…