Okamura představí ozdobu své eurokandidátky. Dámu, co se vyzná ve fotbale

19.03.2014 12:07

VÍME PRVNÍ Hnutí Úsvit získalo na svou kandidátku pro volby do Evropského parlamentu velmi výraznou posilu. Šestatřicetiletá advokátka Kateřina Radostová je dobře známá především ve sportovním prostředí, neboť je přední českou expertkou na sportovní právo.

Okamura představí ozdobu své eurokandidátky. Dámu, co se vyzná ve fotbale
Foto: red
Popisek: Kateřina Radostová a Pavel Vrba

Hnutí Úsvit se po úspěchu ve sněmovních volbách chystá zaútočit i na Evropský parlament ve Štrasburku. Již dříve byla jako jednička jejich kandidátky představena známá advokátka Klára Samková a nyní se hnutí Tomio Okamury chystá představit další úspěšnou právničku.

Jde o Kateřinu Radostovou, jednu z nejuznávanějších českých expertek na sportovní právo. Advokátka a bývalá tenistka Radostová zastupuje celou řadu sportovních klubů a rovněž hokejovou Asociaci profesionálních klubů. Množství klientů má rovněž mezi fotbalovými kluby a díky tomu se již několik let pravidelně objevuje v žebříčku nejvlivnějších lidí českého fotbalu.

Ve sportovním světě si dokázala vydobýt značné renomé, momentálně se jí Český hokejový svaz rozhodl vyslat jako svou kandidátku do rady mezinárodní hokejové asociace. Tam kandiduje s podporou řady dalších hokejových asociací.

Profil kandidáta:

 JUDr. Mgr. Kateřina Radostová se narodila v roce 1977 jeden den před Silvestrem. Zajímavé datum jí dává možnost cítit se vždy o rok mladší, než ve skutečnosti je, ale to není všechno. Svůj profesní růst postavila na pilířích vzdělání, odbornosti a serióznosti. To co jiní musí při nástupu do funkcí dohánět, to má Kateřina již ve svém rejstříku.

V letech 1997 – 2001 absolvovala právnickou fakultu na Karlově Univerzitě v Praze a postupně získala zkušenosti jako soudkyně a advokátka. Je schopná jednat ve dvou světových jazycích, angličtině a němčině, když advokátní praxi vykonávala i v Německu.

Její specialitou je obchodní a sportovní právo, stala se členkou prestižních právních společností ISLA – International Sport Lawyers Association, DAV – Deutscher Anwalt Verein a Arbeitsgemeinschaft für Sportrecht.

 Svou profesní odbornost uplatňovala především v advokacii a politickým vodám se úspěšně vyhýbala. Její prestiž na poli sportovního práva a diplomacie však neunikla představitelům nejvlivnějších sportů. Nejprve jako vyslankyně za Českou republiku kandidovala do hokejového Council IIHF, tedy orgánu Mezinárodní hokejové federace, kterou vede René Fasel. Po této první mezinárodní zkušenosti již padla do oka i nejpočetnějšímu a nejvlivnějšímu sportu – fotbalu. Ihned při své první kandidatuře se v roce 2013 stala předsedkyní nejvyššího odvolacího orgánu FAČR.

O tom, že si v tvrdé sportovně politické branži vede statečně, hovoří vývoj popularity v novinářských statistikách. Mezi nejvlivnějšími vyslanci fotbalu je zařazena na dvanácté místo a mezi nejmocnějšími dokonce na místo sedmé. V ryze mužské kategorii po jednoročním funkčním období ukázka schopností…

Kandidatura Kateřiny Radostové do evropského parlamentu je dalším logickým profesním krokem, když samotná Smlouva o fungování EU z roku 2009 institucionalizovala pozici sportu ve strukturách EU.

Při své komunikativnosti, flexibilnosti, odbornosti, jazykovému vybavení a schopnosti jednat s lidmi, by v oblasti sportu, která sbližuje národy, mohla být velmi kvalitním zástupcem zájmů ČR, včetně získání pozic v evropských strukturách a finančních zdrojů.

Její motto „Evropa by měla pískat spravedlivě“ je jako ušité na její dosavadní profesní působení a výsledky, ale ve sportovní oblasti znamená i detailní možnosti v boji s korupcí, nelegálními sázkami, migračními problémy a bezpečností ve sportu.

Jako členka FAČR a představitelka jednoho z nejprestižnějších orgánů má za sebou i početnou členskou základnu čítající přes 280.000 členů. Zejména sportovci by měli zpozornět při volbě svého zástupce na mezinárodním poli, vždyť, kdy naposledy měli možnost zvolit si svého zástupce, který sportu rozumí a má pro světovou komunikaci značné předpoklady?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…