Kreténi, idiot novinář, koblihy, živý klokan. Soda Andreje Babiše pro PL

17.03.2016 14:15

Posměšné reportáže, ostré výpady a teror rodiny? Možná naposled, a tedy i nejlépe se bude smát vicepremiér Andrej Babiš. Zatím pozval na Čapí hnízdo prezidenta Miloše Zemana a slibuje i živého klokana a „klokánky“. „Vezmeme pro jistotu i koblihy,“ doplnil pro ParlamentníListy.cz se smíchem. Reagoval také na slova politologa Zdeňka Zbořila o možném výběru členů vlády z řad bezdětných bezdomovců: „Ať tam nějakého dají, možná by to bylo lepší…“

Kreténi, idiot novinář, koblihy, živý klokan. Soda Andreje Babiše pro PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Podporujete Andreje Babiše?

60%
40%
hlasovalo: 31165 lidí

Kvůli „politickém dynamitu“, jak už někteří novináři označili kauzu Čapí hnízdo, se včera sešli na jednání lídři koalice. Jak probíhalo? 

KDU-ČSL řekla, že podporuje schůzi; a co se týká ČSSD, zatím nevím. Je absurdní, že Poslanecká sněmovna České republiky bude řešit Čapí hnízdo, dotaci, která byla získána podle pravidel v roce 2008. Mé firmy Čapí hnízdo převzaly v listopadu 2013, tedy před třemi lety. Všichni to vědí. Je tam zainvestováno 800 milionů. Ať mi někdo ukáže v Evropě projekt, kde figuruje poměr vlastního zdroje a dotace tohoto rozměru.
Je to absurdní případ a megakampaň. Proč například novináři lžou, že Čapí hnízdo bylo moje luxusní sídlo. Nikdy to nebylo mé luxusní sídlo. Už si z toho dělám srandu. Včera jsem ukazoval novinářům klokana. Prezident řekl, že je dobrý nápad pozvat i děti z Klokánku. Ať se všichni podívají. Je to plánovaná kampaň, abych odešel z politiky. Tak ať rovnou poslanec Chvojka navrhne, že Babiš nemá být v české politice. A ať to schválí Poslanecká sněmovna.

Takže se Čapí hnízdo může těšit na prezidenta i „klokánky“?

Ano, bude tam živý klokan, děti z Klokánku, prezident, já a vezmeme pro jistotu i koblihy. Co už dělat? Vždyť je to všechno absurdní.

Objevují se různé koláže plné posměchu na vaši adresu. Také televize Barrandov zveřejnila reportáž, kde v průběhu hraje v podkresu píseň Karla Gotta „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš“. Dotýkají se vás tyto věci?

Vytrvale pronásledují naši rodinu, poškozují ji. Novináři pana Soukupa čekají před barákem ráno a terorizují mou rodinu. Už v minulosti mou paní zostuzovali kvůli kabelce. Když zapomněla přihlásit kabelku pro kamarádku kvůli clu, tak nám lidi z Barrandova vlezli až do baráku. Zase to byla cílená kampaň. Soukup se mi mstí, protože jsem nekoupil jeho média za tři miliardy, jak chtěl. Teď je koupí „Číňan“, tak to bude v pohodě.   

Nejde jen o Barrandov, zdá se, že média si tuto kauzu oblíbila…

Vytrhují informace z kontextu. Včera jsem viděl toho idiota Leschtinu, který mluvil o investorovi. Ptá se, kdo je investor? No přeci investor je Farma Čapí hnízdo. Tento blb nerozlišuje mezi vlastníkem a investorem. Přeci investor je Čapí hnízdo, které dostalo padesát plus třistapadesát úvěr a mělo 400 milionů na investici. My se bavíme, kdo byl vlastník v době podání dotace? A já říkám, že v té době jsem já ani žádná má firma vlastníkem nebyla. A kdo byl vlastník? To jim řeknu 23. března.
Když o tom diskutují kreténi, kteří ani nechápou, kdo je investor… to vědí i žáci. 

Vraťme se k výrokům politiků. Ke kauze se vyjádřil kromě mnoha jiných i David Rath, který měl prý také zasahovat do udělení dotace. Teď se hájí, že s udělením dotace nesouhlasil, neboť je prý zcela nesmyslné dávat peníze z veřejných zdrojů soukromým firmám. „Panu Babišovi jsem řekl, že mi připadá divné, že tak bohatý člověk, jakým je, získává dotaci na své podnikání, i když se jedná o velice pěkný projekt,“ uvedl pro server Neovlivní.cz. Udělení dotace prý nemohl zastavit, protože nebylo možné odstoupit od podepsané smlouvy a nebylo zjištěno pochybení v žádosti o dotaci, kterou neprověřoval kraj, pracovníci ROP. Co vy na to?

Pan Rath lže. S panem Rathem jsem vůbec nemluvil, protože dotaci ani neuděloval. Navíc existovalo strategické partnerství. Ano, Agrofert byl strategický partner. Pan Rath do toho neměl co mluvit. Dotace byla udělena za Bendla, Rath přišel, až když byla dotace udělena.
Nevím, o čem ti lidé mluví. Pan Bendl zase tvrdil, že šlo o středisko Agrofertu. Jenže Agrofert tam měl jen školení. Farma od nás chtěla dlouhodobou spolupráci stejně jako od dalších firem, protože to byla podmínka dotace, která byla udělena podle pravidel.

Politolog Zdeněk Zbořil se ve svém pravidelném zamyšlení věnoval i Čapímu hnízdu a v tomto kontextu zmínil: „Abychom jednou nevybírali kandidáty na členy vlády mezi svobodnými a bezdětnými bezdomovci, kteří nemají co na koho převést.“ Co si o tomto názoru myslíte?

Ať tam nějakého dají, možná by to bylo lepší… no, nebudu to dál komentovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…