Paroubkův web: Chudí lidé budou prodávat orgány bohatým

26.01.2012 12:06

Server VašeVěc.cz, mezi jehož přední přispěvovatele patří Jiří Paroubek (NS-LEV21), přináší krátkou úvahu o tom, jak se kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) pokouší zlegalizovat prodej lidských orgánů. Jakým způsobem by se to mělo stát? Prostřednictvím bolestného, které bude vyplaceno dárcům orgánů. V narážce na zdravotní nadstandardy komentátor dokonce tvrdí, že si bohatí občané budou moci koupit ledvinu za nadstandardní bolestné.

Paroubkův web: Chudí lidé budou prodávat orgány bohatým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Komentátor serveru VašeVěc.cz František Štván ironicky chválí vládu za to, jak se chudým spoluobčanům snaží pomoci v jejich tíživé situaci. Hledá totiž cestu, která by sociálně slabým dovolila prodávat vlastní orgány.

Nemáte peníze? Prodejte ledvinu

František Štván zdůrazňuje, že otevřený prodej lidských orgánů je zakázaný a současná vláda se snaží tento zákaz obejít, když dárcům orgánů nabízí bolestné za čas prožitý na nemocničním lůžku a za ušlou mzdu.  Podle komentátora to lze však pochopit i tak, že vláda umožňuje majetným občanům nákup orgánů od těch chudších.

„Své podezření, že zákonodárci jednají v zájmu bohatých, opírám o aktuální zkušenost s morálním portfoliem vládnoucích politiků, které je příčinou vzniku zdravotních nadstandardů, které v praxi způsobí, že se bohatí (včetně dětí bohatých) dostanou k lepší zdravotní péči,“ píše komentátor.

Je prý jen otázkou času, kdy zákon majetným občanům dovolí zaplatit nadstandardní bolestné těm, kteří jim orgány darují. A hle, neoficielní nákup orgánů bude na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…