Rozjetý Okamura o zlodějích, co se nám smějí do ksichtu a zrudlé republice

16.10.2012 6:18

Známý podnikatel Tomio Okamura vítězně prošel prvním kolem voleb do Senátu ve Zlínském kraji. Jeden z jeho soupeřů patrně pocítil strach a slovy o cizím Pražákovi se do něho tvrdě pustil. Okamura si to však nedává líbit. ParlamentnímListům.cz řekl, proč by lidé měli volit právě jeho.

Rozjetý Okamura o zlodějích, co se nám smějí do ksichtu a zrudlé republice
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Na Okamuru, který vyhrál první kolo senátních voleb ve Zlínském kraji, tvrdě zaútočil jeho protikandidát z ČSSD Stanislav Mišák. Podle něho je prý Okamurova kandidatura urážka tamních občanů. Lidem údajně nemá diktovat někdo z Prahy. Tomio Okamura však Mišákův útok jasně odráží.

Anketa

Přejete Okamurovi vítězství ve 2. kole senátních voleb?

92%
8%
hlasovalo: 3012 lidí

„Jsou to podpásové a nefér argumenty, protože lidé ve Zlínském kraji ví, že celá moje rodina, maminka, babička, dědeček, tety a strýčkové pochází ze Zlínského kraje z Bystřice pod Hostýnem. I moje partnerka je ze stejného kraje. Moje babička pracovala jako mistrová u Bati. Já do toho kraje jezdím od nejútlejšího dětství a pohybuji se v něm od malička. V Praze jsem se nenarodil a skutečně nerozumím tomu, jestli místo pracoviště dělá z člověka Pražáka,“ brání se Okamura.

Lidé by se měli hodnotit podle schopností

Pokud se týká jeho osobně, vždy podle svých slov hodnotí lidi ne podle toho, odkud jsou, ale podle toho, co umí a jaké mají profesní schopnosti. „Proto považuji za důležité, abychom lidi, kteří nás mají zastupovat, nevybírali podle místa bydliště, ale podle toho, jaké mají profesionální předpoklady a kvality,“ říká pro ParlamentníListy.cz.

„Můj program je celkem rozsáhlý, ale vypíchnu několik bodů, v čem se liším od svého protikandidáta pana Mišáka za ČSSD. Já se budu snažit prosadit a uzákonit hmotnou a trestní odpovědnost pro všechny politiky, úředníky, kteří mají vliv na rozdělování veřejných peněz, soudce a státní zástupce,“ reaguje kandidát do Senátu na dotaz, proč by mu lidé měli dát před socialistou Mišákem ve druhém kole přednost.

„Dále se také budu snažit uzákonit majetková přiznání od dvaceti milionů korun výše, aby každý člověk, který nemůže prokázat legální původ svého majetku, byl postižen,“ uvádí Okamura. A tady je jeho rozdíl od ČSSD, protože on navrhuje prověření majetků i zpětně, což prý samozřejmě jde. „I když politici v tomto takzvanou retroaktivitu popírají, to ale není vůbec pravda, jde to. Funguje to i v USA a dalších západních zemích,“ míní.

Korupčníky chytat jako Al Capona

Ze zákona podle Okamury přece povinnost platit daně a neokrádat stát existuje už hodně dlouho. „Lidé už tenkrát páchali trestné činy a porušovali pravidla. Případný zákon o majetkových přiznáních přece pouze upřesňuje to, co tady mají dávno všichni dělat. A vůbec nejde o žádný levicový zákon, taková praxe existuje v nejkapitalističtějších zemích světa, třeba ve Spojených státech nebo Japonsku,“ zmínil vítěz prvního kola senátních voleb na Zlínsku.

„Pokud vzpomínáte na gangstera Al Caponeho v Chicagu, tak toho nechytli ani za pašování alkoholu, ani za nic jiného, ale nakonec se ho zeptali, odkud má svůj majetek a na to dojel, protože ho nemohl prokázat. V žádné vyspělé zemi se stát nenechá okrádat. Je prostě potřeba zastavit beztrestnost rozkrádání státu a našeho majetku,“ sděluje ParlamentnímListům.cz razantně.

Tomio Okamura se také všemi silami chce věnovat propagaci Zlínského kraje a to jak pro investory, tak pro turisty, aby tam měli lidé více práce a vzniklo více pracovních míst. „Propagaci se přece věnuji už dvacet let, dělám to dobře a živí mě to. Vím, jak se propagace dělá tak, aby se lidé dověděli o krásách Zlínského kraje. Kraj už nějakou propagaci dělá léta, ale ani turistů, ani investorů nepřibývá. Tolik krátce z mého programu, který je samozřejmě mnohem rozsáhlejší,“ shrnul.

Hrozba KSČM? Okamura respektuje vůli voličů

Po masivním volebním úspěchu KSČM se objevila řada varovných až hysterických komentářů, kterak nám hrozí totalita a jak se nad naší zemí objevila rudá záře. K tomu se však Okamura přidávat nehodlá. „Plně respektuji výsledek demokratických voleb, to v žádném případě nebudu zpochybňovat, to ať ode mě nikdo nečeká. Jsem demokrat a plně respektuji vůli voličů České republiky. Pokud jde o mě osobně, jsem nezávislý nestraník, proto budu rád spolupracovat s každým, kdo má jakýkoli veřejně prospěšný návrh, který posune naši zemi dopředu,“ prozradil serveru ParlamentníListy.cz.

„Nebudu lidi kádrovat, politikaření nás tady zdržovalo dvacet let. Vždycky budu bojovat proti všem špatným návrhům, které někdo navrhne nehledě na politickou stranu, a zároveň budu bojovat za návrhy, které budou prospěšné - stejně tak nehledě na politickou stranu. Musíme jít dopředu. Chci lidi spojovat, ne rozdělovat. Není důležité, jestli doleva nebo doprava, ale pojďme hlavně dopředu. Naše země už nemá čas,“ varuje Tomio Okamura.

Zloději se nám smějí a ti, co nekradou, jen přihlíží

Ten prý bude rád za každou podporu svých návrhů, ať už budou z jakékoliv strany. „Je potřeba zarazit rozkrádání, zloději se nám tu smějí do ksichtu a volně tu běhají. Politici jak zleva, tak zprava tvrdí, že nejsou peníze. Naše děti jdou do důchodu až v 70 letech, máme deváté nejvyšší daně v Evropě a pořád nám tvrdí, že nejsou peníze. To přece není pravda. Peníze jsou, ale jen jsou neúčelně vynakládané, nebo jsou rozkrádané. A ti politici, kteří přímo nekradou, tomu jen mlčky přihlíží. A promiňte, mlčení je souhlas,“ dodal nekompromisně v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Radim Panenka

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…