Senátor Štětina otevřeně: o Zemanovi, Lukoilu na Hradě, KSČM i tajných službách

13.01.2013 21:20 | Zprávy

ROZHOVOR Jakmile bude zvolen za prezidenta Miloš Zeman, otevře hned na třetím nádvoří Hradu benzínku firmy Lukoil. To prý měl prohlásit prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg a reportéru ParlamentníchListů.cz pak tento bonmot zopakoval neúnavný bojovník proti komunistům a senátor Jaromír Štětina. Poté se rozhovořil o lidech, co zametli pod koberec výsledky vyšetřování Vladimíra Hučína.

Senátor Štětina otevřeně: o Zemanovi, Lukoilu na Hradě, KSČM i tajných službách
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaromír Štětina

Co si myslíte o tíhnutí levicového kandidáta na prezidenta Miloše Zemana k různým postavičkám minulého režimu?

Podle mě Miloš Zeman neinklinuje tolik k minulému režimu, jako k režimu posledních dvaceti let. Celkem statečně se postavil proti okupaci v roce 1968. To oceňuji. Ale tím to pro něj skončilo a už se dál nepostavil čelem k dekomunizaci naší země a tím to pro mě definitivně prohrál.

Na jeho koncertě mluvil premiér bývalého režimu Lubomír Štrougal, mezi funkcionáři tehdejší KSČ má spoustu přátel. Není třeba se toho bát?

Kdyby byl zvolen prezidentem, nebude svobodným prezidentem. Protože ty nitky a vazby, co ho spojují s posledními dvaceti lety, jsou zcela markantní. Dobře to vystihl kdysi v nějaké hospodě Karel Schwarzenberg. Ten řekl, že až bude zvolen Zeman prezidentem, tak první, co udělá, tak otevře benzínovou pumpu firmy Lukoil na třetím hradním nádvoří.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…