Tlustý: Topolánek na popud Kalouska zlikvidoval program ODS

15.12.2009 18:32

Někdejší ministr financí a dnes již bývalý poslanec ODS Vlastimil Tlustý opět kritizoval předsedu ODS Mirka Topolánka a místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

Tlustý: Topolánek na popud Kalouska zlikvidoval program ODS

Poslanec  Vlastimil Tlustý, který zastával v první Topolánkově vládě post ministra financí, si v Radiožurnálu postěžoval, že jeho bývalý stranický šéf Mirek Topolánek a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek, zlikvidovali jeho ekonomický program. Hlavně pak koncept rovné daně, se kterým ODS bodovala v parlamentních volbách 2006.

„Topolánek a Kalousek následně popírali ekonomickou krizi. Když jsem to kritizoval, tak mi vyhlásili svatou válku," rozhorlil se dnes již bývalý člen ODS v Českém rozhlase.

Podle Tlustého Topolánek na popud Kalouska zlikvidoval celý ekonomický program občanských demokratů. Ten pak Kalousek převzal a nyní jej nabízí pod značkou TOP 09.

K hojně kritizovanému konceptu rovné daně uvedl, že stále existuje na Slovensku, kde jej ani levicová Ficova vláda nezrušila.

Tlustý tvrdí, že současná ekonomická krize zasáhne i politiku. „Krize se bude prohlubovat a vyčistí i celou politickou reprezentaci," prohlásil někdejší ekonomický expert ODS. 

Vlastimil Tlustý na jaře hlasoval proti koaličnímu Topolánkově kabinetu. Následně mu členství v ODS zaniklo automaticky, protože kandidoval do Evropského parlamentu za Libertas.cz.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…