Paroubek se soudí rád. Ale zbytečně

16.12.2009 8:50

Kromě karikatur sebe i své ženy se Jiří Paroubek soudil například kvůli aféře známé jako Kubiceho zpráva. Všechny dosud vedené spory však zatím prohrál.

Paroubek se soudí rád. Ale zbytečně

Právě spor s bývalým šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Janem Kubicem včera defnitivně skončil. Kubice se Paroubkovi za informace obsažené ve spise známém jako Kubiceho zpráva omlouvat nemusí.

Další Paroubkův soud byl uzavřen den předtím. V pondělí totiž pražský soud rozhodl, že kresby v komiksu Zelený Raoul, na nichž kreslíř Štěpán Mareš zachytil scénu, kdy manželé paroubkovi leží v posteli, nejsou nijak závadné.

Paroubek ani jeho žena s rozhodnutími soudu nesouhlasí, ta je dokonce ochotná soudit se kvůli karikaturám až u mezinárodních soudů. "Bude-li to nezbytné, půjdu třeba až k evropskému soudu pro lidská práva. Karikatura nesmí ubližovat," uvedla Petra Paroubková pro středeční Mladou frontu Dnes.

Podle českých soudů si politici včetně Jiřího Paroubka mylně vykládají pojem svobody slova. Hranice mezi vtipnou karikaturou a napadáním politiků je však velmi tenká - jednotný názor nemají ani mediální odborníci.

Mediální poradce Michal Donath tvrdí, že by se politici přes karikatury měli přenést a říká, že žaloby v takovýchto případech nemají smysl. Naopak mediální expert Daniel Köppl s kroky, které Paroubkovi učinili, souhlasí. "Soudit se proti vulgárnímu komiksu je správné. Zelený Raoul překročil hranici, " řekl pro Mladou frontu Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…