Zeman: Během kampaně budu hodný jako anděl

12.01.2010 15:03

Lídr Strany práv občanů (SPO) Miloš Zeman slibuje, že během volební kampaně bude hodný jako anděl. V rozhovoru pro ParlamentniListy.cz to sdělil jeho tiskový mluvčí Eduard Zeman.

Zeman: Během kampaně budu hodný jako anděl

"Miloš Zeman chce vyhrát kampaň s úsměvem. Hodlá se proto zdržet všech osobních útoků," řekl Zemanův mluvčí.

Lídr strany hodlá ukázat svou vlídnou tvář nejen občanům, ale také novinářům, na které Zemanovy posměšné a urážlivé ataky často směřovaly. Stejně mile se chce bývalý premiér chovat také ke svým konkurentům. "Zatím se snaží," komentoval dosavadní vystupování šéfa SPO jeho mluvčí.

Podle Eduarda Zemana proto nechystá expremiér ani odvetu za antikampaň, kterou na něj nasadila ČSSD v Severních Čechách. "Antikampaň nepoužijeme. Nyní pouze zvažujeme, zda nepodnikneme vůči ČSSD právní kroky," řekl mluvčí SPO.

Šéf PR ČSSD Petr Dimun je přesvědčen, že Zeman má z odpovědí na otázky, které mu ČSSD v Ústeckém kraji připravila, strach. "Použil bych výrok Miloše Zemana: Politik, který neumí odpovídat na otázky a místo toho vyhrožuje žalobami, ukazuje, že má z odpovědí strach," sdělil Dimun.

Ostrá slova proti Zemanovi

Představitelé sociální demokracie neustále opakují, že se Zemanovy strany neobávají, přesto se v regionálních novinách na severu Čech objevily inzeráty z jejich dílny. Ostré kritiky vůči Straně práv občanů jsou plné.

"Uvědomujete si, že pokud účast Melčákovy a Šloufovy strany povede ke snížení počtu hlasů pro levici ve volbách do sněmovny, mohlo by to vést k vítězství Topolánkovy a Kalouskovy pravice?" stojí v inzerátu.

Stejná kritika se na Zemanovu hlavu snesla i vykreslením „důchodce z Vysočiny" stojícího za přeběhlíky, kteří umožnili svými hlasy vznik Topolánkovy vlády v roce 2007.

Strana propustila volebního manažera. Nemá náhradu

Zeman nyní musí vyřešit také otázku, kdo mu vlastně kampaň povede. Dosavadní manažer Petr Cibulka totiž stranu opouští, protože SPO s ním již nechce nadále spolupracovat. "Dosud to byl spíše zkušební provoz a další pokračování pod vedením pana Cibulky se nepotvrdilo," vysvětlil Zemanův mluvčí.

Čtěte více: Zemanovu stranu opouští hlavní volební manažer


Lídr z Vysočiny, jenž se utká jako jednička kandidátky v Ústeckém kraji s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem, vsází ve své kampani zejména na osobní kontakt s voliči. Za tímto účelem si již pořídil autobus Zemák II, s nímž podle svých slov projede celou Českou republiku a naváže tak na způsob kampaně z minulých let.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: phe

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …