Pavla Topolánková svého muže milovala, teď je jí fuk

20.01.2010 9:44

Doposud manželka Mirka Topolánka během několika let měnila své názory na svého muže. Pavla Topolánková napřed hovořila o fungujícím týmu, když její muž kandidoval do sněmovny, ale později přiznala, že ji manžel zklamal. To když se zamiloval do jiné ženy. Teď bojuje při rozvodu o majetek.

Pavla Topolánková svého muže milovala, teď je jí fuk

Jak se měnila vyjádření Pavly Topolánkové od roku 2006, kdy se její muž ucházel o poslanecký post? ParlametniListy.cz analyzovaly její vyjádření z posledních čtyř let.

„Myslím, že rodina je na prvním místě u nás všech. Všichni vědí, že ať se stane cokoliv, mohou se o ostatní opřít. Jsme fungující tým," řekla Topolánková v roce 2006 krátce před volbami do sněmovny. Tehdy byla největší demonstrací soudržnosti rodiny Topolánků volební kampaň. V Česku bylo něco takového k vidění vůbec poprvé. Topolánek na billboardech s celou svou pětičlennou rodinou, rozesmátá Pavla. Vše bylo naservírované tak, aby voliči podlehli a ODS vhodili svůj hlas do volební urny.

„Dělali jsme to rádi a považovali jsme to za přirozené. Ale nedivím se, že to jiní lidé nedělají. Jsou plaší. Pro nás byl ale důležitější cíl než okolnosti. Vítězství pravice ve volbách - ano, pro děti je to stejně důležité jako pro nás. Tomáš se už dneska těší, až půjde volit, až bude moci vyjádřit svůj názor. Kampaní se účastnili bez reptání, úplně automaticky," hovořila tehdy o svých dětech Topolánková. „Nejdůležitější je pro mne rodina a pravicová politika," dodávala k tomu s radostí.

Později byla rozesmátá rodinka už minulostí

Když po pár měsících Mirek Topolánek sestavoval vládu, už přiznával, že je jeho rodina v krizi. "Naše manželství je v období, které není nejšťastnější. Ale jsem přesvědčená, že krizi překonáme," uvedla tehdy pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 jeho žena.

Dodala, že nikdo, ona ani její manžel, nepožádal o rozvod. "Žijeme s manželem a se všemi dětmi. Pro mě je Mirek Topolánek manžel. Já s ním spojuji svou rodinu. Je to otec mých dětí a mám k němu vztah," řekla dále Topolánková.

Topolánková jako senátorka?

Na podzim 2006 už však Topolánková zpívala jinou písničku. Zřejmě natruc svému muži oznámila, že bude kandidovat do Senátu za stranu konkurující ODS, za Politiku 21, které tehdy šéfovala Jana Bobošíková. Navíc se o svém muži Mirkovi vyjadřovala velmi nelichotivě. "Manžel nám všem systematicky, řekla bych přímo cíleně, konstruktivně a chladnokrevně dlouhou dobu lhal," uvedla tehdy pro Mladou frontu Dnes.

Kolem své kanditury udělala manželka expremiéra poměrně slušné divadlo. Dokonce vydala tiskové prohlášení: „Mé rozhodnutí kandidovat do Senátu PČR ve mně zrálo už několik let. Nelze tedy hovořit o momentálním či emotivním rozhodnutí. Vzhledem k tomu, že jsem ze strany ODS nabídku nedostala, rozhodla jsem se kandidovat na platformě Politiky 21. Programové teze '21' jsou zcela v souladu s mým pravicovým smýšlením, navíc budu kandidovat za 'můj' volební obvod Ostrava-město, kde se vždy budu cítit doma."

Ještě přidala vzkaz, že doufá, že svým mandátem naruší zažité společenské klišé, kdy se od ženy politika nečeká aktivní vstup do politického života. „Jako manželka politika mám omezené možnosti, avšak spojení manželka politika-aktivní politička považuji za optimální pro plnění mého programu," dodala k tomu.

Pavla Topolánková nakonec skončila v ostravském obvodě až čtvrtá těsně pod desetiprocentní hranicí. "Vypadá to, že lidé dali přednost velkým stranám. Politika je běh na dlouhou trať. Pokud to nevyjde teď, možná že to vyjde příště," utěšovala se tehdy manželka šéfa ODS.

Její muž se odstěhoval k milence

Žádné příště nebylo ani v rodině Pavly. Topolánek se totiž na začátku roku 2007 odstěhoval od své rodiny k přítelkyni Lucii Talmanové. Topolánková na to reagovala po svém. "Ať se rozhodne jakkoli, přeji mu, aby svého rozhodnutí nelitoval. Lucii Talmanové přeji zdravé dítě," napsala v SMS zprávě médiím. Dodala, že pro ni osobně byly poslední měsíce velmi těžké: "A prosím média, aby brala ohled na fakt, že se velmi a obyčejně lidsky trápím."

Topolánek zároveň vydal veřejné prohlášení, v němž uvedl, že už nebydlí se svou manželkou Pavlou. "Došlo tedy k odluce. V současné době přechodně bydlím se svojí partnerkou Lucií Talmanovou," napsal.

Pak se za něj styděla

V dubnu roku 2007 se Topolánková nechala slyšet, že se za svého manžela stydí. Topolánek tehdy novinářům kopal do auta, sprostě nadával všem kolem, ve sněmovně vyplazoval jazyk a ukazoval zdvižený prostředníček. Dokonce k tomu vyhrožoval slovy nacisty Henleina „Es kommt der Tag..."

Topolánkovou to prý šokovalo. "Takový nikdy nebyl. Jeho chování se prudce zhoršilo. Jsem ráda, že už se za něj nemusím intenzivně stydět," řekla tehdy Blesku. Její manžel prý svým jednáním škodí naší zemi. A důvod? "Opravdu nevím. Dneska je mi to ale už v podstatě jedno."

Teď chce po manželovi peníze

O Topolánkové se pak na dlouho mlčelo. Pouze sem tam přinesly bulvární deníky informace o tom, že využívá služeb vládní ochranky, kterou měla ještě nedávno přidělenou coby oficiální manželka premiéra.

Topolánková nyní vyučuje na Vysoké škole finanční a správní, která proslula mimo jiné tím, že na ni vystudoval nezvykle vysoký počet prominentních absolventů z řad pražských politiků. Někteří dokonce studium zvládli turborychle.

Týdeník Šíp plus k tomu přinesl loni na podzim zprávu, že se svým mužem Pavla řešila dokonce peníze pro školu. „Topolánkovi se tehdy sešli na utajené schůzce s rektorkou školy Bohuslavou Šenkýřovou. Expremiér tak už zřejmě neshání jen peníze, které má dát své manželce po rozvodu (15 milionů korun), ale snaží se vypomoci i jejímu zaměstnavateli," uvedl k tomu Šíp plus.

Nyní se manželé Mirek a Pavla přetahují u rozvodu o majetek. V pondělí Topolánkův advokát protistraně nabídl, že ženě přenechá "veškerý movitý i nemovitý majetek". Advokátka Toplánkové však tvrdí, že problém není v aktivech, ale v pasivech. Především se jedná o pětimilionovou hypotéku za osmimilionový byt na Hradčanech. Slova expremiérova advokáta Milana Jebavého, že rozvod bude trvat třicet až čtyřicet minut, se tak nenaplnila.

Foto: topolankova.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…