Kampaň ČSSD zafinancoval Paroubkův kamarád z dětství

17.02.2010 21:29

Předseda sociální demokracie Paroubek obdržel od svého spolužáka z dětství Tomáše Melicha 250 tisíc eur na předvolební kampaň.

Kampaň ČSSD zafinancoval Paroubkův kamarád z dětství

Malich, který je dlouholetým příznivcem české i rakouské sociální demokracie, věnoval ČSSD přibližně 6,5 milionů korun na předvolební agitaci.

Jiří Paroubek bude v Ústeckém kraji bojovat o voličské hlasy s expředsedou ČSSD Milošem Zemanem, Petrem Ganadlovičem z ODS nebo exministrem životního prostředí Martinem Bursíkem, který se postaví do čela kandidátky zelených.

Dostává každý 

Dary stranám v řádech milionů nejsou žádnou výjimkou. Kupříkladu během roku 2006 získala sociální demokracie sponzorské dary ve výši 76 milionů korun. Přesně 50 milionů přišlo od společnosti Cíl, kterou spravuje Lidový dům, dvěma miliony korun přispěla Masarykova dělnická akademie.

Fyzické osoby daly sociálním demokratům 17,4 milionů, dalších 58 poslali právnické subjekty. V roce 2002mpartah obdržela 20 milionů korun, čtyři z těchto darů přesáhly milion korun, dva byly dokonce pětimilionové. Jedním z těchto štědrých dárců byla i společnost BH Centrum. Podobné dary dostávají i další strany.

Foto: mediafax.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …