Krampol propaguje Paroubka. S vtipy o policajtech a vzpomínkami na mládí

27.02.2010 11:21

REPORTÁŽ Jsem jeden z Vás, hlásí obří nápis v kladenském domu kultury. Koná se tu talk-show Jiřího Krampola s Jiřím Paroubkem.

Krampol propaguje Paroubka. S vtipy o policajtech a vzpomínkami na mládí

Moderátor Jiří Krampol vyměnil někdejší televizní show Nikdo není dokonalý za politické kulisy. Vybraná česká města teď obráží s pořadem Jsem jeden z Vás. V rámci něho představuje předsedu ČSSD Jiřího Paroubka jako "obyčejného chlapíka", jednoho z nás.

Formát je nekomplikovaný: Talk show jeden na jednoho. Krampol se ptá, Paroubek odpovídá. Za hodinu a čtvrt se diváci dozvědí, kdo u Paroubkových častěji přebaluje malou Margaritu, co je to opt-out či jak se lídr ČSSD schovává před bulvárními paparazzi. Pár historek k tomu přihodí i Jiří Krampol, pohledné ženské smyčcové trio zahraje několik coververzí rozličných stylů - od metalu po čardáš, rozdá se pár politicky korektních dárků a jde se domů.

Stopáž: cca 70 minut

Vstupné a šatna: Zdarma

Pivo, víno, limonáda, káva, čaj: Do 35 Kč

Tento týden dorazil Krampolův dostavník do Kladna. Akce má začít v 19:00, ale už o hodinu dříve se z tlampače na bílé škodovce zaparkované před budovou ve smyčce ozývá "Zdraví vás Jiří Krampol...!"

"Radši to vypněte, než vám to někdo rozbije," komentuje to procházející mládež. "Říkal jsem ti, že tady budou oba," potěší naopak hlas televizní celebrity staršího muže.

Kolem devatenácté hodiny je malý sál kulturního domu s kapacitou 208 míst zaplněn zhruba z třetiny. "Dneska to půjde," mnou si spokojeně ruce pořadatelé při pohledu do auditoria.

Jednoho z mužů zamrzí, že akce neměla větší propagaci. "Ale ne, přišel mi leták do schránky a po městě jezdilo auto, bylo to dobrý," odpovídá mu druhý.

Jak přebalujete?

V publiku převažují starší spoluobčané, tuatam se ale objeví i někdo mladší. Za hlasitého potlesku přichází poměrně na čas Jiří Krampol.

Usedá do křesla pod obří plachtou s nápisem "Jsem jeden vás" doprovázeným fotografií Jiřího Paroubka s kyticí plnou růží. Divákům Krampol poděkuje, že si místo seriálu našli čas na příjemnou diskusi. A už vítá hlavního hosta: Jiřího Paroubka.

Hned první otázka je záludná a osobní. Krampol se Paroubka zeptá: "Pane předsedo, mně by zajímalo... jak přebalujete?" Paroubek se ale nenechá vykolejit a s otcovským zanícením popisuje, jak moc se změnilo za posledních 25 let, kdy měl první dítě.

"Tehdy byly pleny bavlněné, dnes už jsou docela jiné, takže ta zkušenost s nimi mi byla celkem k nepotřebě." Exaktně říká, že 98 procent přebalování provádí jeho žena, nicméně sám si to prý během posledního víkendu taky zkusil a byl pochválen.

Třináctý důchod bude

Z otcovské role však Paroubek brzy přechází do role politické. "Vidím, že je tady spousta důchodců," poznamenává při pohledu do sálu a začne obhajovat třináctý důchod. Slibuje přítomným, že ho prosadí.

"Určitě jste si všimli, že ODS teď dělá ve sněmovně obstrukce, nechce pracovat, takže se těžko něco prosazuje... No ale jestli to neprojednáme do voleb, tak to projednáme po volbách."

Americké filmy a sitcomy? Hrůza

V osobnější části diskuse se Paroubek svěřuje, jak je to těžké s novináři, zejména s těmi bulvárními. A dostane se i na kulturu.

"Když vám v tý Americe natočej dva tisíce filmů za rok, tak to je jasný, že pár z nich musí bejt dobrejch, ale jinak je to hrůza. No a ty sitcomy, to je tak slabomyslný... Jak tam pouštěj ten umělej smích, aby lidi věděli, kdy se maj smát... To jsou takový hovadiny, jo," popisuje svou zkušenost se současnou kulturní produkcí Krampol.

A Paroubek si posteskne, že ani on není se současnou nabídkou příliš spokojen. v televizích a kinech mu chybí francouzské a italské filmy. Znít by měla v éteru více i slovenština.

"Pokud ty volby dopadnou, jak si přeju, tak bych hrozně rád se slovenským premiérem domluvil nějakou výměnu slovenských pořadů," načrtává šéf ČSSD své mediální plány a v publiku za to sklízí potlesk.

Přidává historku o tom, jak byl s Michalem Haškem v New Yorku a při cestě z divadla na Broadwayi je vezl zjevně načerno fungující taxikář, který "si pořád něco mumlal a vypadal jako z Ál-Kaidy". Krampol pak vyprávění kořenil lidovými vtipy "o policajtech" a jiných.

Za hodinu a deset minut talk show končí. Krampol diváky pozve na autogramiádu knihy o Jiřím Paroubkovi Jaký opravdu je. Tu spolu s CD Premiéry s premiérem dostávají zájemci zdarma, zrovna tak oranžovou růži.

Příští týden se má konat další akce, tentokrát už v Litvínově, v Paroubkově volebním Ústeckém kraji.

FOTO: Jak to vypadalo na místě

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…