Vicenová to má nahnuté - Kohout ji chce odvolat

08.03.2010 9:07

Česká velvyslankyně při EU Milena Vicenová zřejmě bude odvolána.. S její prací není spokojen ministr zahraničí Jan Kohout.

Vicenová to má nahnuté - Kohout ji chce odvolat

Ministr Jan Kohout chce Vicenovou odvolat údajně pro její neschopnost. Tvrdí to týdeník Respekt s tím, že návrh chce Kohout předložit vládě už na přelomu března a dubna.

Vicenová o svém odvolání ale vůbec neví. „Nemůžu se k tomuto vyjádřil. Nikdy jsem se nesetkala s jediným projevem ministrovy nespokojenosti s mou prací,"uvedla pro Respekt. Naopak šéf diplomacie prý Vicenové poděkoval za práci během českého předsednictví EU i za následnou reformu českého diplomatického týmu v Bruselu.

Ani Kohout se k celé záležitosti zatím nevyjádřil. Jeho záměr ale potvrdily ČSSD a ODS. Respekt, který také tvrdí, že občanští demokraté s odvoláním Vicenové nesouhlasí. Například Alexandr Vondra, který Vicenovou do Bruselu vybíral, to považuje za nefér odplatu. Právě Kohouta totiž Milena Vicenová na bruselském postu vystřídala poté, co jej Topolánkova vláda v roce 2007 stáhla

Jak Respekt dále uvádí, Kohout by si přál, aby vláda ještě do voleb schválila vyslání jiné ženy do unie. Spekuluje se o nynější velvyslankyni v Řecku Haně Mottlové.

Foto: wikipedia.org

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…