Jednou mě Pražané ocení, říká Bém

03.05.2010 8:24

Pražský primátor Pavel Bém tvrdí, že Praha má nejlepší protikorupční opatření v Česku. Rozhodně odmítá spojení s vlivnými podnikateli. Prý je úspěšný, ale nikdo ho nepochválí.

Jednou mě Pražané ocení, říká Bém

Pavla Béma nepřekvapilo, že ho ODS nechala na kandidátce. Prý je to konzervativní strana, která nezasahuje do kandidátek z centra. Uvedl to v rozhovoru pro MF DNES.

Je přesvědčen o tom, že by na ní měl zůstat a má pro to podle svých slov pět dobrých důvodů. Argumentuje tím, že dokázal v Praze získat 54 procent v komunálních volbách a 48 ve sněmovních, je úspěšným primátorem, Praha používá moderní protikorupční zařízení a on jediný měl odvahu postavit se Mirku Topolánkovi.

Žádný kmotříček v Praze vliv nemá

„Praha čelí nesmyslným, smyšleným obviněním ze skandálů. Přitom by si zasloužila pochvalu.  A to máme splacené dluhy i po mém předchůdci," argumentuje Bém. Na pražskou radnici podle něj nemají kmotři žádný vliv, a to ani kmotříčci.

Primátor uznal, že v politice chybí opravdové osobnosti. Přesto však nepochybuje o tom, že e to právě ODS, která má takovýchto osobností nejvíc. Sám sebe považuje za jednu z nejzkoušenějších politických osobností v této zemi z hlediska suspektních kauz a afér.

„Nejsem dokonalý, ale nemám se za co stydět, což je vidět na všech těch oceněních, které Praha po světě získává. Jsem přesvědčen, že to jednou Pražané ocení," prohlásil Bém.

Více: Bém (ODS): Hejkal Pazdrátek

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…