Nová antikampaň ODS: Paroubek v roli pana J. Papaláše

20.05.2010 18:35

Po oranžovém pekle, které ODS rozpoutala na hospodských záchodcích před dvěma týdny, vychází z modré dílny nový komiks. A hned celá sbírka nazvaná Papalášovi a spol. V hlavní roli: manželé Paroubkovi.

Nová antikampaň ODS: Paroubek v roli pana J. Papaláše

Ještě před dvěma týdny se na záchodech pražských restaurací a hospod rozpoutalo oranžové peklo, které představilo belzezuba Paroubka (čtěte ZDE). Nyní se do oběhu dostalo hned 28 minikomiksů svázaných v rudé vazbě. Na titulní straně je vyobrazen pan J. Papaláš a paní P. Papalášová a nejedná se v případě kampaně občanských demokratů o nikoho jiného, než o šéfa ČSSD Jiřího Paroubka a jeho ženu Petru.

"Je to běžná součást kampaně ODS a bude k dostání na stáncích modrého Městečka řešení," komentoval komiks pro ParlamentníListy.cz mluvčí strany Martin Kupka.

Na dotaz redakce, kdo je autorem celé sbírky, Kupka prozatím pomlčel, nicméně ParlamentníListy.cz zjistily od zdroje, který je dobře obeznámen s přípravou komiksu, že by se mělo jednat o bratra známého kreslíře a karikaturisty Štěpána Mareše. 

Ani specifický název Papalášovi nesouvisí přímo s anticenou Papaláš roku, kterou Paroubek získal v červnu loňského roku. "Tam ta vazba není. Je to spíše o odezvě veřejnosti. Slovo papaláš se s Jiřím Paroubkem běžně pojí," vysvětlil dále Kupka.

Co se komiksu samotného týče, autor nechal Papaláše rozmlouvat v 28 situacích, ať už na chalupě, při obědě, na mítinku nebo třeba v londýnském butiku. Své manželce častokrát vysvětluje, jak zacházet s voliči.

Ukázka (na mítinku):

Papaláš: Drahá, usmívej se na ně. Víš, že dělám, že jsme jeden z nich.
Papalášová: Já vím, drahý... Už abych seděla v audině.


Ve čtyřech dialozích se sejde pan Papaláš dokonce s šéfem Véčkařů Radkem Johnem či s Miroslavem Kalouskem z topky.

Ukázka (Kalouskova státotvornost):

Papaláš: Volební výsledky mluví jasně. Máme povinnost se dohodnout...
Kalousek: V zájmu této země!! ... Takže já si beru finance.
Papaláš: Samozřejmě.




Čtěte také:

Foto: ods

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…