Petruška přišel o místo poslance, teď mu hrozí pád ze stranického postu

02.06.2010 14:24

Tomu se říká pád! Donedávna poslanci a stále ještě pardubickému šéfovi ODS Petruškovi se hroutí svět. Nejdříve ho poslali kroužkováním na politické smetiště voliči, teď ho chtějí svrnout spolustraníci.

Petruška přišel o místo poslance, teď mu hrozí pád ze stranického postu

Bývalému poslanci Danielu Petruškovi nic nevychází. Poté, co neuspěl ve volbách, pokusil se získat mandát zákulisními tahy. I ty se ale obrátily proti němu. Kolegy ve straně Petruška svým chováním po volbách naštval a ti se ho nyní chystají zbavit. Stranu by mohl nově v kraji vést senátor a bývalý primátor Pardubic Jiří Stříteský, uvádí iDNES.cz.

„Kandidaturu přijmu jenom v tom případě, že na mé osobě bude široká shoda napříč stranou v celém kraji. Nikoho nebudu přesvědčovat, aby mě volil. Pokud nebude zbytí, tak tímto straně na nějakou dobu pomůžu," řekl ke své kandidatuře Stříteský. Ten je pevně přesvědčen o tom, že Petruška by měl ve funkci pardubického předsedy ODS skončit. Jako jedním z hlavních důvodů přitom uvádí to, že Petruška kolegům ve straně i veřejnosti lže.

Stříteský usvědčil pardubického předsedu ODS ze lži

Petruška si nadrobil tím, že svolal tiskovou konferenci, aby popřel pondělní článek MF DNES, který informoval o jeho pokusu tlačit na senátora Stříteského, aby mu pomohl přesvědčit úspěšnější kandidáty k rezignaci. „Citace našeho rozhovoru ze sobotního odpoledne byla téměř doslovným přepisem. Proto vyjádřením poslance Petrušky nerozumím a myslím, že to je jen další důvod, proč by měl opustit svou funkci," potopil Stříteský svého spolustraníka.

Na odchodu předsedy se navíc shodují i další vlivní členové strany. Petruška je totiž naštval i tím, že chtěl po nově zvolených poslancích, aby mu zaplatili část jeho volební kampaně. Ti to jednomyslně odmítli. „Už v pondělí jsem navrhl svolání regionálního sněmu, který by měl být volební. Přijdeme s novým silným kandidátem na předsedu regionálního sdružení ODS v Pardubickém kraji místo pana Petrušky," řekl člen regionální rady a předseda oblastní rady ODS v Chrudimi Ivan Pištora.

Související:

Přeskočili jste mě, tak zaplaťte kampaň, žádá Petruška 

Páralová: Pardubičtí voliči smetli ty, kteří se nechají vodit jako loutky 

Foto: ods.cz

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …