Pirátka Olivie revoltuje proti systému. Všude vidí zlé kapitalisty

03.06.2010 10:03

Mladičká kandidátka do sněmovny za Českou pirátskou stranu Olivie Brabcová se ráda nechává fotit nahá, anebo alespoň v provokativních pózách. O kapitalismu hovoří s odporem a přesto, že spíš vypadá jako mladá rebelka, o sobě tvrdí, že je angažovaný občan.

Pirátka Olivie revoltuje proti systému. Všude vidí zlé kapitalisty

„Revoltuji proti systému, i když to zní jako klišé,"  řekla v rozhovoru pro Reflex sněmovní kandidátka Olivie Brabcová, řečená Olyfka. Bylo to jen dva dny před volbami do parlamentu, kam se však Česká pirátská strana, jejíž je členkou, nedostala. O minulém víkendu pro ni nehlasovalo ani jedno procento občanů (získala 0,80 procent).

Jenže Brabcová, která byla na devátém místě pražské kandidátky, nasbírala od lidí celkem 439  přednostních hlasů, takže se díky kroužkování ocitla na druhém místě. Slušelo by se tedy říci, že Brabcová vlastně ve volbách uspěla. Na druhou stranu tu ale chybí poznámka: těsně před volbami se objevily v českých bulvárních novinách její akty a tím se stala známou. Ona sama si myslí, že jí a straně to pomohlo, přesto se na média dívá poněkud svrchu.

Jedete v jednom politickém proudu 

„Mohu například kritizovat média. Jdete všichni v nějakém jednom politickém proudu. Nechápu, proč z neoliberálního pohledu nedáváte slovo různým názorům. Vy manipulujete," poznamenala "Olyfka" pro Reflex.

Otevřeně podle ní například média vyzývají lidi k tomu, aby upřednostňovali pravici. „Vedete antiparoubkovskou kampaň. Ne, že by ten pán nebyl idiot, on je. Byla jsem v roce 2005 na CzechTeku a mám v tom jasno. Zmlátili tam moje přátele. Ale není rok 1984 a netřeba vytvářet hysterii. Viděla jsem včera billboard, na němž se Nečas usmívá a Paroubek mračí. Dva smajlíci v opozici - dobro a zlo. Už jen to je pitomé. A vy novináři jste se v tom podle mne našli," uvedla dále v rozhovoru.

Havla jsem chtěla za muže

Také zdůraznila, že jako správná pirátka by chtěla „něco" ve společnosti změnit. „Nejsem specialista na dělání revolucí, ale hrozně chci něco změnit. Pamatuji si přesně rok 1989, byli mi čtyři roky, chtěla jsem si vzít za muže Václava Havla a měla jsme jasno v tom, že komunisti jsou zlí.... A dneska už vím, že bych nevolila nejen komunisty, ale ani ODS, ani ČSSD. Zlí mi přijdou všichni stejně."

Přesto, že vidí všude jen samé „zlé kapitalisty", hlavu nevěší a věří i v dobro. „Věřím i v ty dobré, které napadne: Mám majetek, nepotřebuji ho zrovna, nemůžu ho právě zvelebit, ať si v tom klidně někdo dělá koncerty. A stát by takovému třeba mohl odpustit daň z nemovitosti, která je stejně nízká. Já bych byla ráda, kdyby se squatteři s majiteli domů dopředu domlouvali. Mohlo by to celé fungovat na dohodě," konstatovala Brabcová s tím, že se ve squatech vždy vydatně angažovala a stále angažuje.

Moje nahé fotky byly i v Parlamentních listech

A její nahaté fotky? Ještě před volbami tvrdila, že České pirátské straně jistě pomohou. „Určitě to straně něco hodí. Kolik, to nedokážu odhadnout," uvedla tehdy. „Náš dredatý předseda na to reagoval pozitivně. Mimochodem, já jsem si myslela, že to budou řešit jen v bulváru. Ale ty moje akty vyšly i v Parlamentních listech," zdůraznila.

Nakonec podotkla, že její kandidatura rozhodně nebyla hra a do parlamentu by se dostala ráda. „Já bych mezi ně ráda. To by byla paráda," uzavřela čtyřiadvacetiletá černovláska, která ve volbách v Praze nakonec sice nepřeskočila „jedničku" kandidátky Martina Brože - ten získal díky kroužkování 561 předsnostních hlasů - ovšem s přehledem „převálcovala" předsedu strany Ivana Bartoše. Lídr pirátů kandidoval v Libereckém kraji a tam dostal 279 preferenčních hlasů.

FOTOGALERIE:
Kandidátka pirátů Olivie Brabcová fotila lechtivé snímky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …