Liška skončil na úřadu práce: Ale o nabídky nouzi nemám

08.06.2010 14:48

Neúspěch Strany zelených ve volbách nasměroval jejího předsedu Lišku z poslaneckých lavic na úřad práce. Pro on-line deník TÝDEN.CZ ale řekl, že jde jen o formalitu.

Liška skončil na úřadu práce: Ale o nabídky nouzi nemám

Bývalý ministr školství a šéf zelených Ondřej Liška rozšířil řady nezaměstnaných. „Ze zákona je povinnost hlásit se do tří pracovních dnů," vysvětluje Liška, proč zamířil na úřad práce. „Ale o nabídky nemám nouzi, takže jde jen o formalitu na několik málo dnů, než nastoupím do nového zaměstnání," pokračuje předseda zelených pro on-line deník TÝDEN.CZ.

Liška se rozhoduje mezi vyučováním na některé z pražských vysokých škol, prací ve vzdělávacím projektu a zaměstnáním v oboru informačních technologií. „Mezi nabídkami se rozhodnu i podle toho, abych vedle práce mohl vést stranu a připravit ji dobře na podzimní volby," prozradil lídr strany, v níž předsednické místo není placené. Liška, profesí politolog a religionista, pracoval před nástupem do vysoké politiky jako poradce v Evropském parlamentu, tam se vrátit určitě nechce.

Liška by bral místo pražského primátora

Při registraci na úřadu práce si i lehce zažertoval. Do kolonky „jaký druh pracovního zařazeni preferujete" totiž uvedl: primátor hlavního města Prahy. Liška plánuje kandidovat v podzimních komunálních volbách v Praze a velmi pravděpodobně zelenou kandidátku povede. Zda bude opět lídrem, oznámí příští týden.

Jeho strana po špatném výsledku ve volbách začala tvrdě šetřit. Zavírá krajské kanceláře, rozdává výpovědi zaměstnancům. Za 2,4 procenta hlasů dostanou zelení jednorázově bezmála 13 milionů korun, v kampani na volby utratili asi osm milionů korun.

Související:

Hrdý Liška voličům zelených: Váš hlas nebyl ztracený, jedeme dál 

Vodrážka mi nahání hrůzu, říká Liška o kandidátovi na ministra 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…