Paroubek na Facebooku: Nekastrujme si vlastní program

10.06.2010 22:02

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek na svém facebookovém profilu varoval před důchodovou reformou, kterou bude navrhovat pravděpodobná vládní trojkoalice.

Paroubek na Facebooku: Nekastrujme si vlastní program

"Lídři budoucí pravicové koalice nepřekvapili. Jejich metodou práce je arogance a cynismus," píše hned v úvodu svého příspěvku Jiří Paroubek, který je sice formálně stále šéfem ČSSD, pravomoci však předal prvnímu místopředsedovi Bohuslavu Sobotkovi.

Paroubek popisuje, kterak se mu pětiprocentní opt-out jeví jako nestoudný návrh. "Náklady penzijní reformy v režii české pravice ponesou ti, kdo nebudou příjemci benefitů takové reformy. Tedy mladé rodiny s malými dětmi, penzisté, ale třeba i hezká děvčata."

Navýšení DPH a tedy i cen potravin, léků a základních druhů služeb bude podle něj v kombinaci s nárůstem spoluúčasti pacientů smrtícím koktejlem, který bude negativně působit na poptávku i spotřebu lidí.

"Pokud by o jakékoliv formě opt-outu sociální demokracie vůbec připustila diskusi, znamenalo by to její programovou kastraci vlastníma rukama," varuje Paroubek.

Podpořte i volbu hejtmanů a je ruka v rukávě

Představitelé ODS, TOP 09 a VV podle něj s úsměvem vybízejí ČSSD, aby podpořila ústavní zákon o přímé volbě prezidenta. Ta by ale prý podpořila jen verzi, kterou už dříve navrhovala, ale naopak pravice ji nepodpořila.

"A pokud se pánové z pravice zaváží, že podpoří i zákon, který umožní přímou volbu hejtmanů, bude to výborné," dodává.

Paroubek se poslední dobou nejčastěji vyjadřuje právě na sociální síti Facebook, na jeho oficiálním osobním webu panuje po jeho rezignaci na předsedu ČSSD ticho a klid.

Čtěte také:  Paroubek se znovu opřel do Tvrdíka a do vnitřní analýzy ČSSD

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…