Po Paroubkovi nastoupily leklé ryby, míní Železný

14.06.2010 19:59

Redakci ParlamentníchListů.cz zajímalo, co v současnosti dělá a čím se zabývá bývalý generální ředitel televize Nova, exsenátor za Znojemsko a bývalý europoslanec Vladimír Železný.

Po Paroubkovi nastoupily leklé ryby, míní Železný

Bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný stále uvažuje o politické kariéře. Nyní si ale vybírá oddechový čas.

„Fotografuji, dávám do pořádku archiv, píšu knížku, tedy spíše větší knihu. Teď jsem vydal malou knížku o víně, uspořádal jsem dvě výstavy svých fotografií. Není to úplně to zemanovské důchodcovství zalezlé někde v noře, ale je to spíše vyčkávání věcí příštích, přičemž vyčkávání nepříjemné protože utíká čas. Je mi pětašedesát a kauzy už běží jedenáct let, tento je dvanáctý," řekl ParlamentnímListům.cz Železný.

Ubíjející kauzy

Když soudní kauzy začaly, bylo tedy Železnému kolem 53 let. „V třiapadesáti to jde. To máte před sebou slibnou politickou, manažerskou či mediální kariéru," povzdechl si bývalý europoslanec.

Odsunutí Topolánka nakonec dopadlo dobře

Železný pro ParlamentníListy.cz zhodnutil i výměnu lídrů v ODS. "Odsunutí Topolánka, ať již to byl krok řízený, či nahodilý, nakonec dopadlo dobře. Nečasova nová tvář na bilboardech se ukázala jako dobrý tah. Výsledek není špatný. Nečas to zvládnul dobře. Jeho práce během kampaně byla dobrá. On působil nehystericky na rozdíl od Paroubka, který se stále více propadal do určitého typu mocenské hysterie," hodnotí volební kampaň Železný.

Paroubkova odchodu z čela ČSSD ale lituje, podle něj není v ČSSD nikdo, kdo by jej nahradil. "To jsou trošku leklé ryby, co tam teď nastoupilo," glosoval Železný současné vedení Lidového domu.

Podle Železného volby ovlivnila nepřiměřeně dlouhá předvolební kampaň po zrušených předčasných volbách. "Volby v souhrnu dopadly lépe, než to vypadalo řekněme šest měsíců před tím a ty zrušené volby by dopadly úplně jinak. Tohle ukázalo, kdo má výdrž. Kampaň běžela nepřiměřeně dlouho a na tom dojel Zeman. On už pak neměl co říci."

Fotografování je mou zálibou

Nová kniha Železného má být o židovství. Židovskou tématikou je nasáklá i většina jeho fotografií. Redakci ukázal svou minivýstavu v Galerii Zlatá husa, kde jsou na snímcích ortodoxní židé jak z Izraele, tak z jižní Moravy. „Paměti ještě neplánuji. Věřím, že mé působení ještě není uzavřenou kapitolou," dodal.

S Železným se ParlamentniListy.cz bavily o volbách v Česku: o Jiřím Paroubkovi, Mirku Topolánkovi, Petru Nečasovi, Miloši Zemanovi, Radku Johnovi, Janě Bobošíkové, o Václavu Havlovi a jeho polibcích smrti, o Václavu Klausovi.

Celý rozhovor čtěte na ParlamentníchListech.cz v úterý. 

Související:
Klaus jako Havel: Rozdává polibky smrti?
Pane Sobotko, chce to více emocí, radí Špaček do tábora ČSSD

Foto: vladimirzelezny.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…