Němcová: Od Topolánka jde o laciné gesto bez osobní odvahy

16.06.2010 11:51

Parlamentnílisty.cz se zajímaly o to, co říkají straničtí kolegové Mirka Topolánka na zprávu, že bývalý předseda strany prý sice nepřijede na kongres, ale chystá se zde distribuce jeho předsednické zprávy, která má kritizovat mimo jiné stranické kolegy.

Němcová: Od Topolánka jde o laciné gesto bez osobní odvahy

Nejostřejší reakci poskytla ParlamentnimListum.cz bývalá místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová, která byla vždy známá dobrými vztahy s prezidentem Václavem Klausem a kritickým poměrem k Mirku Topolánkovi.

„Ke zhodnocení bude důležité, co bude ve zprávě napsáno. Měl by nám to ale říct osobně. Pan prezident nespokojenost s vývojem v ODS vyjádřil také na kongresu osobně. Myslím si, že takto se od Mirka Topolánka jedná o laciné gesto bez osobní odvahy," řekla ParlamentnímListům.cz kandidátka na místopředsedkyni strany.

Zahradil, Bendl: Rád si to přečtu

„Rád si přečtu, co napíše. Já se nebojím, co tam bude napsáno, někteří kolegové možná ano. Pro členskou základnu to může být zajímavé," reagoval na dotaz europoslanec a člen grémia ODS Jan Zahradil, který byl loajální k Topolánkovi.

„Se zájmem si jeho zprávu přečtu, i když jsem téměř stoprocentně přesvědčen, že ještě komplet napsána není," řekl se smíchem místopředseda strany Petr Bendl, který již ale svou funkci obhajovat nebude kvůli výsledku nominací ve Středočeském kraji.

Bendl po prohraných krajských volbách patřil k předním kritikům Topolánka. Topolánek jej ale po odstoupení Aleše Řebíčka z postu ministra dopravy vzal do vlády.

„Já jsem to jen zaslechl. Teď jsem se vrátil z dovolené v Turecku, tak vám k tomu fakt nemůžu nic říct," odpověděl náruživý kuřák cigaret senátor Jaroslav Kubera, který byl na posledních dvou kongresech na Topolánkově straně.

Související:
Topolánek na kongresu nebude. Pošle ale kritickou zprávu
Paroubek a Topolánek? Ti svůj odchod ještě nevydýchali a tak rýpají
Zklamaný Bendl: Místopředsedou nebudu, ale chci být ministrem

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…