Premiér Nečas má job pro Topolánka i Paroubka

19.06.2010 5:02

Poté, co se Nečas stane šéfem ODS, nabídne zřejmě pracovní pozici Topolánkovi, ale i Paroubkovi. Oba podle něj mají schopnosti, které by země měla využít.

Premiér Nečas má job pro Topolánka i Paroubka

Volební lídr Petr Nečas se na víkendovém kongresu strany s největší pravděpodobností stane třetím předsedou občanských demokratů. Sám respektuje oba předchozí šéfy partaje, Václava Klause i Mirka Topolánka. Na toho by ale svým vedením navázat nechtěl.

"Když podle Topolánka byla ODS stranou kmotrů, kdo tedy byl její předseda?" táže se řečnicky Nečas v rozhovoru pro páteční Hospodářské noviny.

Oba mají potenciál

Sám přitom v budoucnu Topolánkovi pravděpodobně nabídne pracovní pozici. "Obecně bych považoval za chybu, aby země zahazovala potenciál bývalých premiérů - jejich znalosti, zkušenosti, kontakty," odhalil Nečas své plány s tím, že se netýkají pouze Topolánka, ale například i bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Pryč s Grossem

"Ale neříkám, že na něco podobného má nárok třeba Stanislav Gross," vysvětlil budoucí šéf ODS, že z bývalých premiérů mají šanci na nové posty pouze ti, kteří si zachovali elementární politickou věrohodnost.

Co se týče plánů na obrodu strany, je podle Nečase nejdůležitější, aby byla obnovena její důvěryhodnost. "Vzkaz od voličů byl velmi zřetelný, nesmíme ho ignorovat," zopakoval Nečas a dodal, že k výsledkům voleb musí partaj přistupovat s velkou dávkou pokory.

O vládě je jasno

K jednáním o budoucí vládě se Nečas vyjádřil pozitivně s tím, že je přesvědčen, že její podoba je již pevně dána. "Pevně věřím, že je tady jen varianta trojkoaličního projektu. O ničem jiném nikdy nebyla řeč," uzavřel.

Více čtěte:

Topolánek to konečně pochopil a odstoupil

Foto: ods.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …