Senátor Kubera nezklamal. Zařídil úlet kongresu

19.06.2010 19:10

Doposud poklidný a konvenčně probíhající kongres ODS nabral v závěru svého prvního dne poněkud atraktivnější směr, když se k řečnickému pultu postavil teplický starosta a senátor za ODS Jaroslav Kubera.

Senátor Kubera nezklamal. Zařídil úlet kongresu

Známý bojovník proti regulacím všeho druhu a náruživý kuřák nejprve konstatoval, že „není večírek," čímž poukázal na to, že navzdory zvyklostem z letošního kongresu ODS odpadá společenský večer. „Večírek už však byl. Ve Žlutých lázních, na Hluboké... a co já vím, kde ještě. Vše je už dohodnuto," provokativně poznamenal senátor.

V průběhu svého vystoupení potom několikrát apeloval na delegáty, aby během zítřejší volební části pražského kongresu volili vlastní hlavou a „nebyli jen do počtu."

Kubera coby starosta Teplic není příliš nadšen elektronizací státní správy. Datové schránky mu život prý neusnadnily. „Moje sekretářka dříve zapisovala poštu deset minut. Dnes to trvá půl dne", postěžoval si.

Já a diplomat? Válka do tří dnů

Nešetřil ani systém rozdělování evropských dotací. „Jestli si myslíte, že je někde větší korupce než v dotacích, tak se mýlíte. Všichni mají někde kámoše, všichni to zkouší... Někteří potom ty dotace vracejí, takže EU umí všechny dotace stáhnout zpátky, protože nebyla správně vyplněna kolonka A3B... A pak se třetina dotací rozdá několikrát a ty peníze se pěkně točí."

Mirek Topolánek na víkendový kongres nepřijel, Kubera si však zaspekuloval nad jeho budoucím uplatněním. Rozhodně mu nedoporučoval kariéru diplomata. „To je jako kdybyste udělali diplomatem mě. To byste měli válku za tři dny."

Jak na TOP 09? Nechme lidi žít
Zatímco někteří vystupující kritizovali politické konkurenty z TOP 09 jako lidovecké přeběhlíky, Jaroslav Kubera pro úspěch strany Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska má pochopení.

„TOP 09 vyčórovala základní věci z našich stanov: nechceme kolektivní tendence, nechceme socialismus, chceme, aby trh pracoval sám, nechceme se plést lidem do života a regulovat jejich život, tak jak se to někdy snaží dělat i naši starostové, když zakazují lidem tu sekání trávy v neděli, tu pití alkoholu na veřejnosti," uvedl.

„Pokud ODS bude mít ve svém programu „nechat lidi žít," nemůžeme prohrát žádné volby," doporučil tedy.

A jak rozumně spravovat finance občanů v komunální politice? I v tomto směru Kubera poradil. „Včera jsme měli zastupitelstvo města a řešili jsme velmi příjemný úkol: co udělat se sto miliony, abychom o ně nepřišli. Jeden komunista říkal „Nejlepší by bylo je utratit." Nebylo. Díky za pozornost," rozloučil se  senátor a teplický starosta s delegáty.


Čtěte také:


Foto: kubera.cz

reklama

autor: nep

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…