Drobil je omyl a vrátí nás o třicet let zpět, myslí si Liška o ministrovi

08.07.2010 6:01

Předseda Strany zelených Ondřej Liška se obává nástupu nového ministra životního prostředí. Nominaci občanského demokrata Pavla Drobila považuje za omyl.

Drobil je omyl a vrátí nás o třicet let zpět, myslí si Liška o ministrovi

Chce razantně omezit investice do fotovoltaiky, nebude bránit dostavbě Temelína, je připraven podpořit vybudování dalšího bloku v Dukovanech a ekologické organizace trnou, co ještě z nového ministra životního prostředí vypadne.

„Jeho slova svědčí o tom, že se jedná o hluboký omyl, který nás může vrátit o dvacet i třicet let zpátky," řekl o ministru Pavlu Drobilovi předseda Strany zelených Ondřej Liška pro ParlamentníListy.cz.

Místopředseda občanské demokracie Drobil se vůbec netají, že se mu hájit zájmy ekologů nechce. Původně se totiž připravoval na výkon funkce ministra průmyslu a říkal, že "bude bojovat za český průmysl", tedy za opačnou stranu barikády, než na které by měl nyní stát.

„Koalice a tím více ODS promeškala šanci vylepšit si pověst antiekologické strany. Politiku chránící životní prostředí se tady dařilo dělat jen pod tlakem zelených," myslí si Liška.

Vládní vyjednavači přitom měli k dispozici výrazného kandidáta na funkci ministra životního prostředí, exministra a ekologa Bedřicha Moldana z TOP 09.

„TOP 09 na začátku své kampaně představila čtyři priority, mezi nimiž byla i ochrana životního prostředí. Z toho tedy nezůstalo ano písmeno. Škoda, že nenašla odvahu Moldana prosadit," posteskl si Liška.

Pane ministře, že to není pravda?

I ekologické organizace byly nominováním Drobila zaskočeny. Nicméně jindy hodně hlasité Hnutí Duha dává novému ministrovi šanci.

„Ministr Drobil se musí připravit na brutální tlak různých průmyslových, uhelných a dřevařských lobby. Zlí jazykové tvrdí, že není mužem na svém místě, resortu nerozumí a půjde kde komu na ruku. Musí ukázat, že tyto hlasy se úplně mýlí," napsal novinářům šéf hnutí Petr Machálek.

Čtěte také:
Omezím dotace do fotovoltaiky, říká Drobil

Foto: archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: blk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…